Zavaros nézetek

2024.04.20. 14:07

Meg akarunk-e halni Ukrajnában a globális elitért? (videó)

Háború-, migráció- és genderpárti erőhöz csatlakozna Magyar Péter.

MW

A lakosok kiviszik holmijaikat egy lakóépületből, amely megsérült egy rakétatámadás következtében Dnyiproban

Forrás: AFP

Fotó: Anatolij Stepanov

„Ha Magyar Péternek ennyire zavarosak a nézetei, ilyenkor az szokott következni, hogy aki fizet neki, az majd megmondja, hogyan táncoljon” – mondta el Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ (AK) és a Hír FM közös műsorában Fricz Tamás, az AK kutatási tanácsadója, politológus. Kifejtette: 

árulkodó, hogy Magyar Péter az Európai Néppárthoz (EPP) akar csatlakozni, amely megszavazta a migránspaktumot, amelynek hatására a migráció tovább erősödne, de az is jó Magyar Péternek, hogy az EPP egyre megengedőbb genderügyekben.

A néppárt háborúpárti, ebbe akar beszállni Magyar Péter – tette hozzá Dornfeld László, az Alapjogokért Központ vezető elemzője. Hangsúlyozta: a júniusi európai parlamenti választások tétje, hogy háború vagy béke. 

Ez a fő kérdés, most ez az, ami egzisztenciálisan a legjobban érint minket, elmegyünk-e Ukrajnába meghalni egy globális elit számunkra érthetetlen érdekeit szolgálva, vagy pedig békésen építjük tovább azt az európai integrációt, amelyhez tartozni szerettünk volna hosszú éveken keresztül

 – mondta Dornfeld László.

A műsorban szóba kerültek még a hídpénzbotrány legújabb fejleményei. Eszerint a Lánchíd felújítása kapcsán ismeretlen céllal készpénzben felvett összegek, majdnem 1,5 milliárd forint a budapesti Mammut bevásárlóközpontban cseréltek gazdát. Dornfeld László megjegyezte: nem ezek az első gyanús ki- és befizetések Karácsony Gergely főpolgármester körül. Fricz Tamás szerint 36 évvel a rendszerváltás után jó lenne, ha végre következményei lennének a jobbára a baloldalhoz köthető korrupciós ügyeknek. Dornfeld László szerint a politikai következményeket a választópolgárok levonták a különböző ügyekből, ennek köszönhető a Fidesz-KDNP négy egymást követő kétharmados győzelme.

Az Igazság órájának fenti adását itt nézhetik, hallgathatják meg:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában