tüzelő

2021.10.09. 09:00

Tüzelővel támogatják a rászorulókat Heves megyében

Szabó Zsolt, a hatvani és hevesi térség parlamenti ­képviselője közösségi oldalán jelentette be, hogy szociális célú tüzelőanyag vásárlására nyert pénzt huszonhárom település a térségben a Belügyminisztériumtól.

Sz. M. L.

A központi költségvetésből ötmilliárd forintot biztosítottak az önkormányzatoknak. Barnakőszénre kapott támogatást Adács, Apc, Boconád, Csány, Erdőtelek, Erk, Hevesvezekény, Karácsond, Kisköre, Nagyfüged, Nagyút, Pély, Tarnabod, Tarnaszentmiklós és Tarnazsadány. Keménylombos tűzifára pedig Atkár, Ecséd, Gyöngyöshalász, Kerekharaszt­, Ludas, Tarna­méra, Tenk, valamint Zagyvaszántó pályázott sikerrel.

A megyeszékhely is biztosít szociális tűzifa-támogatást. Ezt az önkormányzat tájékoztatása szerint október 15-ig igényelhetik az egri lakóhellyel rendelkező és szociálisan rászoruló személyek, háztartások a megfelelő formanyomtatványon. Azok jelentkezhetnek, akik lakásuk fűtését fa- vagy vegyes tüzelésre alkalmas berendezéssel biztosítják. A támogatás megállapításához kérelmet kell benyújtani jövedelemigazolással együtt. A nyomtatvány az ügyfélszolgálaton vagy az önkormányzat honlapján érhető el. Ezeket személyesen a Jogi és Hatósági Iroda Szociális csoportjánál vagy postán adhatják be. A városháza közleménye szerint a polgármester október 31-ig dönt a kérel­mekről.

Címkék#tüzelő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!