2019.06.26. 07:08
Megválasztották a világ legjobb éttermét
Mauro Colagreco argentin séfnek a dél-franciaországi Mentonban lévő, Mirazur nevű vendéglőjét választotta 2019 legjobbjává a Restaurant brit szakfolyóirat, amelynek elismerése a legrangosabb a gasztronómia világában.
Italian-Argentinian chef Mauro Colagreco poses for a photo session in the "Mirazur" restaurant on the French riviera city of Menton on April 13, 2019. - Mauro Colagreco was awarded three Michelin stars on January 21, 2019. (Photo by VALERY HACHE / AFP)
Forrás: AFP
Fotó: Valery Hache
A koppenhágai Noma – René Redzepi vendéglője -, amely négy alkalommal szerepelt az élen, a második helyre szorult vissza a The World's 50 Best Restaurants idei listáján. A magazin által megkérdezett ezer szakértő véleménye szerint a világ harmadik legjobb étterme idén a baszkföldi Asador Etxebarri.
Gaggan Anand indiai séfnek a thaiföldi Bangkokban működő étterme, a Gaggan a negyedik helyen szerepel a listán, és már
a harmadik egymást követő évben számít Ázsia legjobb vendéglőjének.
A francia Riviérán, az Azúr-parton működő Mirazur tavaly még a harmadik volt. Konyhafőnöke,
Colagreco az egyetlen olyan külföldi séf Franciaországban, akit három csillaggal ismert el a világhírű étteremkalauz, a Michelin.
A világ legjobb éttermeit rangsoroló kedd esti szingapúri gálán Colagreco négy országnak mondott köszönetet: Franciaországnak, mert lehetőséget adott neki az önkifejezésre a konyhaművészet által, szülőhazájának, Argentínának „a gyermekkori mosolyokért”, Brazíliának, felesége hazájának „élete szerelméért”, továbbá Olaszországnak, ahonnét csapatának fele származik.
Borítókép: Colagreco a Mirazurban, háttérben a pazar francia tengerpart