Krimi

2024.05.04. 06:25

Megint megtörtént: beszorult a forró kocsiba egy kétéves kislány Nyíregyházán

Egy csavarkulccsal törték be az autó szélvédőjét a rendőrök, amelyben véletlenül bennrekedt egy 2 éves kislány.

Fejér László és Antal György Erik rendőr őrmesterek szabadították ki a kislányt

Forrás: police.hu

Egy kétségbeesett nagymama tett bejelentést a rendőrségre május 2-án délelőtt. Elmondta, hogy az egyik nyíregyházi élelmiszeráruház parkolójában

vásárlás után bepakolt autója csomagtartójába, és véletlenül bezárta az utastérbe 2 éves unokáját az indítókulccsal együtt. A központi zár blokkolt, így nem tudja kiszabadítani a gyereket.

Fejér László és Antal György Erik rendőrök azonnal a helyszínre siettek. A kislány közel félórája volt a forró autóban. Fejér Láaszló nem vesztegette az idején, hiszen látta, hogy a kislány már félig eszméletlen. Ezért fogott egy csavarkulcsot, amivel betörte a jobb első ablakot, és épségben kiemelte a kislányt. Időközben a mentősök is a helyszínre érkeztek, akik folytatták Emma ellátását.

A rendőrök felhívják a figyelmet, hogy

tilos szándékosan gyereket vagy állatot hagyni az autó utasterében, még rövid időre se tegyük! Még a résnyire lehúzott ablak sem jelent számukra elegendő védelmet. Kánikula idején fokozottan ügyelni kell erre,

azonban még túlzott hőség sem kell ahhoz, hogy egy napon álló autó utasterében a hőmérséklet akár percek alatt olyan mértékben felforrósodjon, hogy életveszélyessé váljon a bent tartózkodókra nézve.

Ha valaki napon hagyott autóban felejtett gyerekre vagy állatra lesz figyelmes, hívja a 112-es segélyívót,

közben próbálja keresni az autó tulajdonosát, és próbálkozzon, hátha valamelyik ajtó kinyílik. Vészmegoldás esetén be kell törni a kocsiban ülő gyerektől vagy állattól legtávolabb lévő ablakot, persze fokozottan figyelni kell arra, hogy a szétrepülő szilánkok ne okozzanak sérülést. Ezután ki kell szabadítani a gyereket, illetve állatot, és a tulajdonos érkezéséig hűvös helyre vinni - olvasható a police.hu oldalon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában