Krimi

2 órája

Megrázó képsorok: ráborult egy konténernyi rakomány a gyanútlan kamionsofőrre (videó)

Rémületes pillanatokat rögzített egy ibrányi telephely kamerája.

MW

A fotó illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Fotó: Ground Picture

A Nyíregyházi Járási Ügyészség felfüggesztette az eljárást azzal a targoncavezetővel szemben, aki figyelmetlenségből ráborított egy konténernyi műanyag ketrecet a rakományt szállító gépkocsi vezetőjére.

A fiatal férfi az egyik ibrányi telephelyen 2024. június 24-én egy várakozó kamion rakteréből élő állatok szállítására szolgáló műanyag ketreceket pakolt le, amikor az egyik konténer megakadt a felső ponyvát merevítő rudazatban. 

A rakomány lecsúszott a targonca villájáról, és ráesett a kamion mellett álló gépkocsivezetőre, aki súlyos sérüléseket szenvedett – írja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség tájékoztása alapján a Szon.hu. 

A targonca kezelője több foglalkozási szabályt is megszegett, ugyanis a konténer megemelése előtt nem jelezte a sértettnek, hogy távolodjon el az emelőgép hatókörzetéből, valamint a figyelmetlensége miatt akadt bele a konténer a merevítő rúdba, és esett rá a teher a kamionsofőrre.

Az ügyészég megállapította a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségét, a férfi azonban a cselekményt beismerte, és bocsánatot is kért a sértettől. 

A kamionsofőr szerencsére nem esett ki a munkából, és kára sem keletkezett, így nem is kérte a targoncavezető felelősségre vonását. Az ügyészség egy évre felfüggesztette az eljárást, ha ez idő alatt a férfi nem követ el újabb bűncselekményt, meg is szünteti azt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!