Világbajnokság

2024.08.21. 13:44

A németek ellen kezd a magyar jégkorong-válogatott

A németek ellen kezdi meg szereplését a magyar jégkorong-válogatott a jövő évi A-csoportos világbajnokság herningi csoportküzdelmeiben – írja az MTI.

MW

A győztes magyar játékosok ünnepelnek a Magyarország–Norvégia férfi jégkorong felkészülési mérkőzés után a székesfehérvári multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnokban 2024. április 19-én. Ezen a napon tartották az új csarnok megnyitó ünnepségét. A magyar csapat 2-1-re győzött

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A hazai szövetség honlapja szerint a története negyedik elitvilágbajnokságára készülő válogatott a nyitónapon még nem játszik, egy nappal később, május 10-én kezd a németek ellen, majd sorrendben az amerikai, a kazah, a címvédő cseh, a dán, a svájci és a norvég együttessel néz szembe.

A magyarok jövő csütörtökön találkoznak a kazahokkal az olimpiai selejtezőben, így a vb-re már friss tapasztalatokkal érkezhetnek.

A magyarok tíz nap alatt teljesítik a hét csoportmeccset, a csoportkör pedig május 20-án zárul, az utolsó játéknapon a magyar csapat nem játszik.

A másik, stockholmi csoportban Ausztria, Kanada, Finnország, Franciaország, Lettország, Szlovákia, Szlovénia és Svédország szerepel. A negyeddöntőket május 22-én rendezik, kettőt-kettőt Herningben és Stockholmban, majd az elődöntőket 24-én, a helyosztókat 25-én tartják Svédországban.

 A jegyértékesítés október 3-án kezdődik.

A magyar csapat programja:

Május 10.: Németország–Magyarország 16.20
Május 11.: Egyesült Államok–Magyarország 12.20
Május 13.: Kazahsztán–Magyarország 20.20
Május 15.: Csehország–Magyarország 20.20
Május 16.: Magyarország–Dánia 16.20
Május 18.: Magyarország–Svájc 20.20
Május 19.: Magyarország–Norvégia 20.20

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában