Hírünk a világban

2 órája

Eger a legalulértékeltebb város egy amerikai magazin szerzője szerint

Kínai, olasz, spanyol és perui úticélokat is ajánl a szerző azoknak a figyelmébe, akik eltérnének a klasszikus turistacélpontoktól.

Tóth Balázs

Dobó István téri szökőkút, háttérben a Dobó István szobor és az Egri Vár

Forrás: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

Egy főként építészettel, lakberendezéssel foglalkozó amerikai magazin, az Architectural Digest szerzője tizenhármas listát állított össze a szerinte legalulértékeltebb úticélokról. Mint fogalmazott, attól függően, hogy mennyit utazott az ember, a világ legszebb alulértékelt városainak listáját úgy állítja össze, amelyeket meglátogatott múltbeli kalandozásain, kinézett úticélként, vagy olyan helyeket is belevesz, amelyekről korábban soha nem hallott. A szerző szerint aki szeretné elkerülni a nagyobb turistatömegeket, azoknak megfelelőek lehetnek az általuk ajánlott helyek, bár mindenhol találkozik majd turistákkal.

A szerző az első helyen Egert említi, majd a németországi Goslart, harmadikként a Mallorcán fekvő Deia települést. A további ajánlatai: Lijiang (Kína), Procida (Olaszország), Shiedam (Hollandia), Szími (Görögország), Ghardaia (Algéria), Nagano (Japán), Ashland (USA, Oregon), Orvieto (Olaszország), Cajamarca (Peru), Swakopmund (Namíbia)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!