Bővülés

2022.12.30. 13:13

Tíz százalékkal növelné a termelést Gyöngyöshalászon az Apollo

Címkék#Apollo

Jelenleg bő tizennégyezer gumiabroncs készül Gyöngyöshalászon, el szeretnék érni a csúcsot.

T. B.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Növeli európai piaci részesedését az Apollo Tyres azután, hogy az Európai Unió szankciókat vezetett be Oroszországgal szemben, mondta az Apollo alelnöke és ügyvezető igazgatója, Neeraj Kanwar egy céges tanácskozás nyilvános leirata szerint. A The Hindu cikke szerint évente közel 10-12 millió gumiabroncs érkezett az Ukrajnát megtámadó Oroszországból az unióba, a szankciók miatt azonban a szállítások leálltak. Ez lehetőséget adott az Apollo Tyres számára, hogy belépjen a különböző szállítási hálózatokba, és ezáltal piaci részesedést szerezzen. Ez a növekedés folytatódni fog a cégvezető szerint.

Mint Kanwar a lap szerint elmondta, ma az Apollo üzemei Európában csaknem teljes kapacitással működnek. Sőt, közel 1-1,5 millió gumiabroncsot is hoznak be Indiából. Az európai személygépkocsi-piacot próbálják kiszolgálni, mert óriási növekedést látnak, kifejezetten a Vredestein márka esetében. Az alelnök úgy gondolja, tovább növekedhet a márka részesedése, betöltve az orosz szállítások elmaradása miatti űrt.

Gaurav Kumar pénzügyi igazgató szerint a magyarországi üzem egyre közelebb kerül a napi mintegy 16 ezer gumiabroncs gyártásához, miután intézkedtek a különböző szűk keresztmetszetek megszüntetéséről. Kumar azt mondta, jelenleg naponta 14 ezer -14 ezer 500 abroncs körüli gyártással üzemelnek. Van azonban lehetőségük arra, hogy följebb menjenek és a csúcskapacitáson üzemeljenek, még tíz százalékkal, vagy annál valamivel kisebb mértékben tudják növelni a termelést.

Kumar beszélt a cég adósságairól is, ami konszolidált alapon valamivel 5,5 milliárd rúpia alatt van. A 2024-es pénzügyi évre nem döntöttek a beruházási költségekről. Látni akarják, merre haladnak a piacok. A beruházásaik az üzleti év első felében konszolidált alapon 400 millió rúpia alatt lehetnek.

Neeraj Kanwar egyébként a beszélgetésen említést tett arról is, hogy az unió karbonsemlegességre törekszik, s az Apollo a felhasznált energia negyedét 2026 megújuló forrásból szeretné fedezni, emellett a vízkivételt is 25 százalékkal csökkentenék.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!