Helyi gazdaság

2024.03.18. 16:02

Vállalkozói ismereteket szerezhetnek az egyetemi hallgatók

Idén huszonöt hallgató kap az egri egyetemen vállalkozói gyakorlati információkat, kamarai ismereteket.

Tóth Balázs

Az idei félévben is elindult a Vállalkozz okosan kamarai segítséggel elnevezésű program az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen. A Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara 2019-ben az intézménnyel közösen elindította a „Vállalkozói kompetenciafejlesztés a gyakorlatban” című kurzust, amelyet szabadon választható tárgyként az egri campuson bármely szakos hallgató felvehet. Idén 25 hallgató csatlakozott a programhoz.

A tanegység a vállalkozói gondolkodást, a vállalkozóvá válást segítő folyamat részeként épül be a képzésbe. Kiemelt cél, hogy a hallgatók ismerjék meg a vállalkozás gyakorlatorientált működését, a kereskedelmi kamarák szervezetorientált, vállalkozás orientált és társadalomorientált megközelítését, azok vállalkozásokat segítő tevékenységét.

A kurzuson minden témát egy Heves vármegyei vállalkozó, vagy vállalkozás képviselője tartja, hogy saját munkatapasztalatai alapján kézzelfogható tudást tudjon átadni a hallgatóknak. A keddenként megtartott órán eddig hatékony együttműködést tanultak Kelemen Judit egyéni vállalkozótól, üzleti terv készítést Demeter Andrástól, a Gyegép Kft. pénzügyi vezetőjétől és kamarai ismereteket kaptak File Sándortól, a HKIK főtitkárától.

A félév során hallanak befektetői pitchről, cégalapítás jogi formáiról, üzleti tervezésről, kezdő vállalkozások finanszírozási lehetőségeiről, HR stratégiáról, vállalati sajtókapcsolatokról és marketingről. A félév egy saját vállalkozói ötlet prezentálásával zárul a képzelt befektetők előtt.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!