Gazdaság

2024.08.27. 21:59

Hevesben júniusban sem remekelt az ipar

Az első félévben csak két hónapban teljesítettek az előző évin felül az ipari cégek Heves vármegyében.

Tóth Balázs

Idén júniusban az ipari termelés volumene 8,2, munkanaphatástól megtisztítva – kettő munkanappal kevesebb volt az idei júniusban, mint tavaly – 3,7 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól, közölte a KSH. A feldolgozóipari alágak döntő többségében visszaesett a termelés, a legnagyobb mértékben a villamos berendezés gyártásában. Az ipari export volumene 8,1 százalékkal kisebb volt az egy évvel korábbinál, míg a belföldi értékesítése 5,1 százalékkal mérséklődött. Heves vármegyében ebben az évben csak februárban és áprilisban tudott javítani az ipar, azaz júniusban is visszaesést tapasztaltak a termelésben, ezúttal 7,8 százalékost, a cégek 204,755 milliárd forintnyi értéket teremtettek.

Az év első hat hónapja közül négy hozott negatív elmozdulást és kettő pozitívat a hevesi iparban, így nem csoda, hogy az első féléves 1214,3 milliárd forintos teljesítmény öt százalékkal elmarad az előző évitől. Az országos visszaesés 3,3 százalékos az első hat hónapban.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!