Még mindig ott van

2024.08.26. 18:36

"Jubilál" az abasári illegális akkuhulladék

Egy év alatt sem szállította el az illegálisan tárolt akkumulátor-hulladékot Karácsony Tibor, folytatólagosan már ötvenszer bírságolták meg.

Tóth Balázs

Egy éve fedezték föl, hogy Abasáron az egykori laktanya területén egy fuvarozó egyéni vállalkozó illegálisan tárol elektromos autók akkumulátorának gyártásából származó hulladékot. A Heves Vármegyei Kormányhivatal akkor (augusztus 8-án) százmillió forintra bírságolta az aszódi Karácsony Tibort, s kötelezte arra, hogy elszállítsa a hordókat egy olyan helyre, amely alkalmas ezek tárolására, és aki jogosult is kezelni ezeket. 

abasári akkumulátorhulladék
A határozat szerint a telephelyen található 9016 darab hulladék 500 kilós átlagmennyiséggel számolva hozzávetőlegesen 4508 tonna tömegű
A határozat szerint a telephelyen található 9016 darab hulladék 500 kilós átlagmennyiséggel számolva hozzávetőlegesen 4508 tonna tömegű
Forrás: Heves Vármegyei Kormányhivatal

Azóta pedig rendszeresen visszajárnak ellenőrizni a dolgok állását, de a kiadott határozatokban rendre az szerepel, hogy a veszélyes anyag továbbra is nagy mennyiségben van jelen a telephelyen. A bírságolás is "jubileumához" érkezett, hiszen az ötvenedik ellenőrzésről került föl a határozat a kormányhivatal weboldalára, amelyben félmillió forintra büntették a vállalkozót. 

Egy Karácsony Tibor nevű egyéni vállalkozó egyébként a közelmúltban egy kamionos találkozónak volt a szponzora.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!