Csapadék

2024.09.15. 15:00

Az Eger-patak vízszintje is megnőtt a sok eső után

Tipikus őszt produkált a hétvége.

Heol.hu

Néhány napja még száraz foltok éktelenkedtek az Eger-patakban, most már emelkedik a vízszint

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Szombaton délutántól szinte folyamatosan esik az eső, nem kevés csapadékkal ajándékozott meg a természet. Jól látszik ez a korábban száraz szigeteket képező Eger-patakon, immár nőttön nő, emelkedik a vízszint.

Az Eger-patak vízszintje folyamatosan emelkedik az esős időben
Az Eger-patak vízszintje folyamatosan emelkedik az esős időben
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A Köpönyeg hétfőre térségünkben 13 fokot és további esőt ígér. 

A HungaroMet előrejelzése szerint, az előttünk álló, hétfőre virradó éjszakán országos esőzésre számíthatunk nagy területen kiadós mennyiséggel. Hétfőn nagyobb terülten eshet jelentősebb mennyiségű csapadék, holnap a legnagyobb mennyiséget a délnyugati országrészben mérhetik. Hétfőn délutántól délkelet, kelet felől elkezd szakadozni a felhőzet, és arrafelé egyre kevesebb helyen valószínű csapadék.

Hétfőn délutánig az Észak-Dunántúlon többfelé lehetnek erős, főként Sopron térségében és a Bakonyban még viharos széllökések, majd mérséklődik az északnyugati szél. Másutt legfeljebb időnként élénkül meg a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 13 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 11 és 18 fok között valószínű, keleten lesz az enyhébb idő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!