Bűnügy

2024.05.06. 15:24

Zsebkéssel támadtak a férfira Gyöngyösön, mindenét elvitték

A Gyöngyösi Járási Ügyészség felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat.

Heol.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vád szerint a három férfi – akik testvérek – 2024 telén, egy a falon lévő hasadékon át bementek egy gyöngyösi telephelyre, ahol a sértett éppen aludt – tájékoztatta portálunkat hétfőn dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész. A vádlottak közösen el akarták venni a sértett két táskáját, amikor a férfi felébredt. Ekkor az elsőrendű vádlott elővett egy zsebkést, melyet a sértett arcához nyomott és közölte vele, ha megmozdul, akkor megszurkálja. Az ily módon megfélemlített sértettől a vádlottak együttesen eltulajdonították mindenét, ami nála volt, majd távozáskor a férfi épület mellett letámasztott biciklijét is magukkal vitték.

Zsebkéssel támadtak a férfire Gyöngyösön, mindenét elvitték
A fényképek a rendőrség helyszíni szemléjén készültek, a zsebkéses támadás után
Forrás: Magyarország Ügyészsége

Ezután a sértett a vádlottak után ment és kiabálni kezdett, amit észlelt két közterületfelügyelő és egy vasútőr is, ezért a vádlottak minden megszerzett dolgot hátra hagyva menekülni kezdtek, azonban a helyszín közelében sikerült őket elkapni és a rendőrség kiérkezéséig visszatartani.

A vádhatóság mértékes indítványt tett a vádiratában arra az esetre, ha a támadók beismerik bűnösségüket az előkészítő ülésen. Az ügyészség hét, öt és öt év szabadságvesztés, valamint ugyanilyen tartamú közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt a rablókkal szemben.

Dr. Gubala Ádám Miklós közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy rablást követ el, aki idegen dolgot jogtalan eltulajdonítás végett úgy vesz el mástól, hogy evégből valaki ellen erőszakot, illetve az élet vagy a testi épség elleni közvetlen fenyegetést alkalmaz.

Csoportosan követik el a bűncselekményt, ha az elkövetésben legalább három személy vesz részt. Felfegyverkezve követi el a bűncselekményt, aki az ellenállás leküzdése vagy megakadályozása érdekében az élet kioltására alkalmas eszközt tart magánál.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában