Balhé az állomáson

2024.09.14. 16:38

Ököllel csapott le a vasúti peronon

Súlyos testi sértés bűntette miatt állnak a Füzesabonyi Járásbíróság előtt K. B. és társai. A súlyos testi sértés miatt indult ügyben a szeptember első hetére kitűzött tárgyalást a bíróság kénytelen volt elnapolni.

Sike Sándor

A napolás oka, hogy a tanú bíróság által elrendelt elővezetését nem teljesítette a rendőrség – tudtuk meg Hoszné dr. Nagy Tímea bírótól. Az Egri Törvényszék sajtószóvivője portálunk kérdésére közölte: az új határnap október 4. A járási ügyészség K. B.-t és társát azzal vádolja, hogy még 2021 őszén követték el büntetendő tettüket, a súlyos testi sértést: a vasútállomás várótermén át kiszaladtak az első vágány mellett tartózkodó sértetthez, ott őt az elsőrendű terhelt egy alkalommal, ökölbe szorított kézzel orron ütötte, amitől a megtámadott a földre esett. 

Súlyos testi sértést követtek el a Füzesabonyi vasútállomáson
Súlyos testi sértést követtek el a Füzesabonyi vasútállomáson
Forrás:   Huszár Márk /  Heves Megyei Hírlap

A másodrendű vádlott sem volt rest, mert K. B. példáját követve ő is bántalmazta a földön fekvő sértettet úgy, hogy mintegy négy alkalommal fejbe rúgta. A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló orrcsont törést szenvedett el.

Különféle változatait rögzíti a Btk. a testi sértéseknek

A magyar Büntető törvény 164 paragrafusa rendelkezik a testi sértések ügyében. A Btk. megkülönbözteti ezeket, így lehez könnyűtesti sértés súlyos testi sértés, maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés, életveszélyt okozó, vagy halált okozó testi sértésről szó. Utóbbi kettő már első fokon a törvényszékek, míg a többi a járásbíróságok hatáskörébe tartoznak. 

A füzesabonyi esetben súlyos testi sértés a vád, aminek minősítő körülményei lehetnek: aljas indokból vagy célból; védekezésre vagy akaratnyilvánításra képtelen személy sérelmére; a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére történő elkövetés, illetve a maradandó fogyatékosságot vagy súlyos egészségromlást okozó bántalmazás, valamint a különösen kegyetlen elkövetési mód. Ezen ezetekben akár öt év szabadságvesztés is kiszabható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!