Kerékpárlopás

2 órája

Pincéből szedték elő a városrendészek a háziőrizetes tolvajt

Eltolta a biciklit, de nem elég messzire. Egy másik kerékpár kerekét szerelte le egy pincében, amikor lefülelték.

Heol.hu

Háziőrizetben kellett volna lennie, de inkább kerékpárt lopott a gyöngyösi férfi

Forrás: Városrendészet Gyöngyös/Facebook

- Tegnap este érkezett a jelzés a járőrszámra, hogy gyanús személyt észleltek a Platán úton, aki épp egy biciklit tolt - írta közösségi oldalán a Gyöngyösi Városrendészet.

- Rendészeink néhány perc alatt a helyszínre érkeztek, ám a férfi addigra nem volt ott. A terület átvizsgálása során a Hertelendy úton falnak támasztva a városrendészek megtalálták a kerékpárt, valamint észrevették, hogy az egyik pince ablaka nyitva van. Bevilágítva kollégáink észleltek egy illetéktelen személyt, aki épp egy másik bicikli kerekét próbálta leszerelni. Többszöri felszólításra végül az ablakon kimászott, a rendőrség kiérkezéséig pedig a városrendészek visszatartották. Kiderült, a férfinak háziőrizetben kellene lennie - tették hozzá.

A betörő elfogása azért is örömteli, mert a legutóbbi testületi ülésen a Nyolcvanasi körzet egyik képviselője jelezte, hogy a városrészen megszaporodott a betörések száma. Akkor Ferenczy Dániel, a Városrendészet igazgatója jelezte, hogy a polgárőrséggel közösen növelik a jelenlétet a területen ezzel is segítve a rendőrök munkáját. A gyors intézkedésnek pedig meg is lett az eredménye - fogalmaztak.

Kerékpárlopások Hevesen és Tarnaörsön is elszaporodtak, sok vádemelés történt ilyen ügyekben.

Segít a BikeSafe

Kerékpárlopás esetén segítséget jelent, ha regisztráljuk biciklinket a BikeSafe programban. A rendőrség rendszeresen rendez olyan eseményeket, amelyek alkalmával ezt könnyen megtehetjük. A program lényege, hogy a kerékpárok adatai egy biztonságos, a rendőrség számára is hozzáférhető nyilvántartásba kerülnek. Ezáltal a biciklik egy esetleges bűncselekmény esetén visszakereshetőek, könnyebb a felderítésük, valamint a tulajdonoshoz történő visszajuttatása is. Egy rendőr rögzíti a kerékpár adatait - szín, típus, gyártó, gyártási szám, jellegzetességek - majd fényképfelvételeket is készít róla.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában