Meghiúsult terv

4 órája

Whiskyt akart lopni a férfi, de pont arra járt a rendőrhadnagy

Egy üveg wiskhyt akart lopni egy férfi egy mezőkövesdi boltban, de nem jutott messzire. Szerencsétlenségére épp arra járt a pihenőidejét töltő Keller Péter hadnagy, a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság vizsgálótisztje, aki biciklijén vette üldözőbe a tolvajt.

Heol.hu

Whiskyt akart lopni a férfi, de pont arra járt a rendőrhadnagy

Forrás: Zsaru Magazin/Facebook

Egy férfi az üzlet önkiszolgáló kasszájánál a kosarában lévő péksüteményt és ásványvizet fizette ki, azonban egy üveg whiskyt a ruhájába rejtve próbált meg kicsempészni. A kijáratnál megszólalt a riasztó, mire a biztonsági őr felszólította, hogy álljon meg, aminek ő nem tett eleget, és kifutott a boltból - adta hírül Facebook-oldalán az esetet a Zsaru Magazin

Mint írják, a biztonsági őr és az egyik eladó hiába rohant utána, a tolvaj addigra már messze járt. A jelenetnek azonban az éppen vásárolni készülő Kellner Péter hadnagy is tanúja volt.

– Nem sokkal az eset előtt adtam le a szolgálatomat, és kerékpárral tartottam hazafelé, amikor megálltam az egyik bevásárlóközpontnál vásárolni. Ekkor figyeltem fel a biztonsági őrre és az eladóra, akik az üzletből rohantak ki, majd az őr azt mondta az eladónak, hogy a messze futó narancssárga pólós férfi valamit biztos ellopott, de ő már nem megy utána. Erre az eladó rögtön azt válaszolta, hogy hívni kell a rendőröket – meséli a hadnagy.

– Ahogy meghallottam, miről beszélnek, én is abba az irányba néztem, amerre mutattak, és megláttam a férfit, ahogy egy szatyorral a kezében fut. Körülbelül ötszáz méterre lehetett. Azonnal felültem a bringámra, és a nyomába eredtem. Amikor utolértem, szolgálatba helyeztem magam, és felszólítottam, hogy álljon meg, mert intézkedni fogok vele szemben, a férfi pedig együttműködött – részletezi Kellner Péter. 

Elmondása szerint a tolvaj kipakolta a táskáját, amelyből előkerült a péksütemény és az ásványvíz, majd a whisky is, amelyen rajta volt még az áruvédelmi eszköz. Az illető beismerte, hogy az alkoholt elemelte, a többit viszont kifizette. A hadnagy ezután visszakísérte a őt az üzletbe, ahol a tolvaj az elvitt árut visszaadta a biztonsági őrnek.

– Felvettük a kapcsolatot a biztonsági osztállyal, és a kamerafelvételeket átnézve valóban kiderült, hogy a gyanúsított nem fizette ki az italt. Közben értesítettem a szolgálatirányító parancsnokot a folyamatban lévő esetről. Ezután a kiérkező rendőrök előállították a férfit a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságra – zárta a történtek ismertetését a rendőr. 

A rendőrség lopás vétségével gyanúsította meg a 45 éves F. Józsefet, aki jelenleg szabadlábon védekezik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában