Top Plusz

2023.01.15. 16:25

Szabadidőpark épül az erdő széli pincéknél Egerszóláton

Fenntartható zöldfelületet szeretnének kialakítani, ahol megpihenhetnek, szórakozhatnak a helyiek.

Sz. M. L.

A borünnep népszerű Egerszóláton

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Top Plusz forrásból 200 millió forintot nyert Egerszólát az áhított közösségi tér fejlesztésre, melyről korábban már szintén beszélt Verebélyi György. A múltban gyakorta villámárvizekkel sújtott faluban a tervek szerint az Árpád úton található tó és közvetlen környezetének hasznosítása történne meg.

Az Árpád úti-tó az egykori vályogvető gödör mederfelújító kotrásával jött létre, és közvetlenül az új pincesor előtt található, amely a 80-as években épült. A pályázati anyag kitér arra is, hogy a 19 pince érdekes látványt nyújt az ide ellátogatóknak. Az erdő szélén lévő futó pincesor egységes kialakítást kapott. A település környezettudatos és innovatív szempontok alapján szeretné megterveztetni a parkot, amely így fenntartható zöldfelületek kialakítását teszi lehetővé, figyelembe véve az ökológiai szempontokat is. Az elképzelések szerint a cél egy modern szemléletben megújuló több mint fél hektáron elterülő tó parti pihenőpark létrehozása 350-400 méterre a falu központjától, a sportpálya közvetlen szomszédságában, a Farkashegy előterében.

A koncepció lényege, hogy minden korosztály megtalálja majd a kikapcsolódás lehetőségét a gyerekektől az idősekig. A település célja, hogy ezt a zöld területet rehabilitálja, megújítsa. Ezzel hozzájárulva a fenntartható fejlődés helyi feltételeinek biztosításához és a fenntartható települési térszerkezet kialakulásához, amely hozzájárul a társadalmi jólléthez azáltal, hogy a település vonzó és élhető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában