Víz világnapja

2023.03.26. 12:57

Volt, aki cápát készített, akadt, aki gólyalábon járt a gyöngyösi múzeumban

Családi napot szervezett a gyöngyösi Mátra Múzeum a víz vilánapja alkalmából.

Sz. Sz. I.

Az óriás társasjátékban élő szereplők játszottak

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Családi napra vártak kicsiket és nagyokat vasárnap a gyöngyösi Mátra Múzeumba a víz világnapja alkalmából. Fodor Rozália igazgatóhelyettes arról beszélt portálunknak, hogy az alkalomnak megfelelően a vízi élővilággal, a víz védelmével kapcsolatos játékos feladatok vártak nemcsak a kisgyermekekre, de a szüleik is bekapcsolódhattak a szórakoztató, de egyben oktató-nevelő célú programokba. 

– Az ügyességi akadálypálya családoknak kidolgozott játék volt. A múzeum parkjában több helyszínen elhelyeztünk állomásokat, ahol feladatokat kellett végrehajtani. Ezek elsősorban a kisgyermekek ügyességét kívánták meg, például kövekkel kirakott úton kellett egyensúlyozva végigmenni. Természetesen a legkisebbek szülői segítséggel teljesíthették az akadályokat. A kézműveskedés során egyrészt cápát készíthettek papírból a gyerekek. A nagyon piciknek a szülők segítettek vágni, ragasztani. A másik kézműves feladat a békák egyedfejlődésével volt kapcsolatos. Az elkészült, forgatható produktum minden kis cikkelyében a békák egyedfejlődésének egyes állomásai váltak láthatóvá. A kerti ügyességi játékok, például a gólyalábon járás, zsákban ugrálás, célbadobás szabadon használhatóak voltak a nap folyamán - közölte az igazgatóhelyettes.

- Az óriás társasjátékunk élő szereplőkkel zajlott, maguk a résztvevő gyerekek voltak a bábuk. Leginkább a Ki nevet a végén? elnevezésű játékhoz hasonlítható. A múzeumkertben kellett végig lépegetni, voltak előbbre vivő, de visszasoroló pontok is. Egy óriási dobókockával kellett dobni a lépésekért. A családi tudáspróba során a kitöltendő tesztsor a kiállításon, illetve a kerten vezette végig a látogatókat. Az ott látottak hasznosításával lehetett válaszolni a tesztkérdésekre. A helyes válaszokat adók között ajándékot sorsoltunk ki. A látottak alapján elmondhatom, hogy nemcsak jól érezték magukat a vendégeink, de új ismereteket is szereztek – foglalta össze Fodor Rozália.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában