Advent vége

2024.01.04. 16:31

A Dobó téri karácsonyfát feldarabolják és szociális tüzelőként hasznosítják

Hétfőtől indul a munka, elkezdik leszedni az ünnepi fényeket Egerben.

Molnár Helga

Ismét a Dobó téren állítják fel a város karácsonyfáját

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Sikeres adventi időszakot tudhat maga mögött Eger, melynek munkálataiban a Városgondozás Eger Kft. örömmel vett részt – közölte portálunkkal Eged Renátó, a kft. ügyvezető igazgatója. Vízkereszt után, a január 8-i héttől kezdve a Városgondozás folyamatosan végzi a közterületi díszek eltávolítását, melyeket a következő karácsonyi időszakig védett helyen tárolnak majd.

Mint írta, első lépés a Dobó téren lévő karácsonyfa bontása, a díszek és a világítás levétele után pedig a fát kiveszik és feldarabolják. A faanyagot az önkormányzat által a szociális tűzifa programban megjelölt emberek kapják meg. Ezzel párhuzamosan a karácsonyi vásár faházait is elszállítja a Városgondozás, valamint a Dobó tértől kiindulva a díszvilágítás levétele is elkezdődik. A város teljes területén legkésőbb februárra minden díszvilágítást eltávolítanak.

Emellett a Városgondozás hóügyelete továbbra is készen áll, amennyiben hidegebbre fordul az időjárás. A lehullott falevelek összegyűjtése a korábbi évekhez képest jobb ütemben haladt karácsony előtt, a még megmaradt lombokat a következő hetekben szállítja el a cég, közölte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában