Sorsok

2024.01.31. 19:28

A II. világháborús Németországot is megjárta Mariska néni, aki Egernek karácsonyfát ajándékozott

Fotóalbummal és borral köszönte meg az egri városgondozás a maklári Polonkai Ferencnének, hogy felajánlotta 25 éves 13 méter magas ezüstfenyőjét Eger karácsnyfájául.

Szabadi Martina Laura

Polonkai Ferencné és Eged Renátó

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Fotóalbummal és borral köszönte meg Eged Renátó a Városgondozás Eger ügyvezetője a maklári Polonkai Ferencnének, azaz Mariska néninek, hogy felajánlotta 25 éves 13 méter magas ezüstfenyőjét Eger karácsnyfájának.

–  Ez örök emlék lesz – köszönte meg az albumot, melyben a fa még eredeti helyén, a maklári udvaron is látható, megörökítették a kivágás és a díszítés folyamatát is. Az Eger Adventről is több fotó került a képgyűjteménybe. Polonkai Ferencné elmondta, a helyiek is megmutatták neki a városban készült karácsonyi fotóikat, illetve a család is ellátogatott a Dobó térre karácsony előtt.

– Őszinte öröm volt, hogy sokan gyönyörködhettek a fában és a tér éke lehetett. Már megszoktam a hiányát. Olvastam a hírt, hogy egy beteg kislány speciális kocsit kapott és eljutott az Eger Adventre, le is fotózták a fával. Szívmelengető volt látni – fogalmazott. Eged Renátó elmondta, a város tavalyi karácsonyfáját szerdán az önkormányzat két egri rászoruló családnak adta, szociális tüzifaként hasznosult.

Egyébként a maklári asszony idén májusban lesz 91 éves, a látogatás alkalmával elmesélte, kalandos élete volt, sok viszontagsággal: 11 éves korában a II. világháború alatt megjárta Németországot is. Mint mondta, mindig megingathatatlan hite segítette át a megpróbáltatásokon túljutni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában