Tájegységi Esték

2024.02.08. 11:00

A kétéltűeket helyezi a középpontba a BNPI munkatársa

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság a Nógrádi Tájegység természetvédelmi értékeinek bemutatásával folytatja oktató jellegű előadássorozatát.

Hornyák Réka

A Tájegységi Esték előadássorozat célja a Nógrádi Tájegységen megtalálható természetvédelmi értékek bemutatása, megismertetése és a hiteles tájékoztatás. A sorozat következő állomása a pásztói Mikszáth Kálmán Gimnázium kollégiuma – adta hírül a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága a Facebook oldalán

Február 14-én, szerdán fél hattól lehetősége nyílik az érdeklődőknek arra, hogy felmerülő kérdéseikre szakértőtől kapjanak választ, illetve megbeszélik majd az információk hiányából adódó félreértéseket is. 

Az előadás a kétéltűek általános bemutatása mellett, a Pásztó környékén előforduló fajokat veszélyeztető tényezőkről ad tájékoztatást. A kétéltűek az egyik legveszélyeztetettebb élőlénycsoportot alkotják, amelynek a világszinten jelentkező problémáktól a legkisebb helyi beavatkozásokig sokféle oka van. 

Az előadást Harmos Krisztián tájegységvezető tartja majd, aki a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság, Nógrádi Tájegységének munkatársa. 

Az előadáson a részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött, ami megtalálható a Facebook oldalon

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában