Március 15.

2024.03.17. 18:33

Horváth Richárd: A hatvaniak hisznek önmagukban!

„Azt az utat választottuk, ahol a város szeretete és hatvaniságunk ténye felülírja azt, amiben nem értünk egyet!” – jelentette ki a városvezető.

Tari Ottó

Hatvanban az ünnep előestéjén nemzeti színeikbe „öltözött” a városháza és a víztorony, pénteken délelőtt pedig a kora tavasz szebbik arcát mutató időjárás fogadta a Kossuth térre látogatókat.

Hatvanban is megemlékeztek március 15-ről
Hatvanban is ünnepeltek március 15-én
Forrás:  Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Az esemény szónoka Horváth Richárd polgármester volt, aki szerint az 1848-as hősiesség elérte azt, hogy a szabadság iránti olthatatlan vágy azóta megerősödve ott él minden magyar szívében.

– Ahol olyan értékek kötik össze az embereket, mint a szabadság és az igazságosság szeretete, ott csak akkor harapódzhat el a gyűlölet, ha hagyjuk azt! Mi hatvaniak, azt az utat választottuk, ahol a különbözőségek helyett arra figyelünk, ami mindannyiunkban közös! Azt az utat, ahol nem ítéljük meg egymást! Olyan utat, ahol nem utasítjuk el azt, akit nem is ismerünk! Azt az utat, ahol a város szeretete és hatvaniságunk ténye felülírja azt, amiben nem értünk egyet! – mondta, majd így folytatta: – Mi, hatvaniak sokan és sokféle módon gondolkodunk sok kérdésben, sokféle meggyőződésünk van a világgal kapcsolatban. Ezek felett azonban közösségbe rendez minket a tény, hogy mindannyian hiszünk a hatvani értékekben, hiszünk önmagunkban, az erőnkben, hogy képesek vagyunk szabadon teremteni és alkotni. Hiszünk a városban, annak függetlenségében és hiszünk a városban élő emberekben!

A Széchenyi István Római Katolikus Technikum és Gimnázium diákjai Áldott legyen emléke a márciusi ifjúságnak címmel adott elő ünnepi műsort, majd a pártok és a civil szervezetek képviselői megkoszorúzták a hősök emlékművét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában