Közterületek, vélemények

2024.05.08. 06:55

A Ryan közlegény megmentését Egerben is forgathatták volna olvasónk szerint

Olvasóinkat kérdeztük arról, hogy szerintük melyik városrészre férne rá több törődés. Megírták, szerintük Eger melyik része van elhanyagolva.

Szabadi Martina Laura

Időről-időre teszünk fel kérdéseket Facebook-oldalunkon, így volt ez hétfőn is, amikor arról érdeklődtünk olvasóinknál, hogy szerintük melyik Eger legelhanyagoltabb területe. Több szempontból is érdekes válaszok születtek:

HMM_0008
Olvasóinkat kérdeztük, melyik Eger legelhanyagoltabb része. Nemrég a viadukt alatti állapotokról is írtunk
Olvasóinkat kérdeztük, melyik Eger legelhanyagoltabb része. Tavaly a viadukt alatti állapotokról is írtunk 
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlao

Kezdjük mindjárt azzal a hozzászólással, amelyben olvasónk a régi borkombinát területét jelöli meg, mint legelhanyagoltabbat. Mint fogalmazott, csoda, hogy Spielberg nem ott forgatta a Ryan-t – utalva ezzel a Ryan közlegény megmentésére, amely a II. világháború idejében Normandiában játszódik.

Egy másik hozzászóló a Lajosvárossal nem elégedett: „Télen csúszik az út, a járda borzalmasan az utcákban, mert ide a végén jön a sózó autó. Nyáron a villanyrendőr elé lóg a fa lombja. Az úttestekre felrajzolt piros négyzet, ami a javítási felületet jelentené hamarabb lekopik, mint, ahogy hozzá nyúlnának. Aztán, ha mégis kijavítják az utat, az elterelő bója kinn marad hónapokig(!) és mi autósok pakolgatjuk, hogy ne legyen teljesen lehetetlen a közlekedés...”

Egy harmadik hozzászólás szerint az egész város, konkrétan a „Mátyás király út végétől a felnémeti vasúti átjáróig bezáruló rész”. Egy másikuk visszakérdezett: „Van nem elhanyagolt?” Egyébként több válasz is született, mely szerint az egész város elhanyagolt.

Többen írták a Szala városrészt is, a vasútállomás előtti üres telket a Deákon, de említették a Maklári hóstyát, az egykori laktanyát, s volt aki a Ráchegynek kérne több törődést, konkrétan úgy fogalmazott, hogy soha egyik képviselő sem tett semmit az ott lakók érdekében szerinte. Egy másikuk a Károlyvárost, azon belül is a Hősök utcát említette, kiemelve, hogy az útnak csak egyes részeit újították föl.

Többen írták a Felsővárost is, egy komment szerint gyakorlatilag az egész el van hanyagolva minden téren:  „A fű borzalmas mindenfelé, ha le is vágják, a fák körül és a nagy géppel nem hozzáférhető helyeken ott meredezik a nagy, otthagyott fű, a bokrokat nem igazán formázzák, ősszevissza nőnek, katasztrófálisan elhanyagolt látványt nyújtanak és pl. a kereszteződéseknél nem lehet normálisan kilátni! A közvilágítás is megér egy misét, főleg a Kallómalom úton! Nem véletlenül van egyre több autó feltörés. A járdák állapotát már csak a végére hagytam. Rengeteg ígéret volt a felújítására az utóbbi tizenpár év alatt, de néhány szakasz kivételével semmi nem történt, maradt a régi patinás járda!”

A negatív észrevételek mellett akadt olyan hozzászólás – több is – amely szerint nincs elhanyagolt rész és egész Eger szép. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában