50 éve végeztek

2024.05.05. 10:00

Aranydiplomásokat köszöntöttek a gyöngyösi campuson

Az 50 éve végzettek tették le az intézmény alapköveit, emelte ki dr. Bujdosó Zoltán főigazgató. Az aranydiplomások hosszas nosztalgiázással elevenítették fel közös emlékeiket.

Szabó István

Aranydiplomásokat köszöntöttek a gyöngyösi campuson

Forrás: MATE Károly Róbert Campus

Fotó: Nagy Réka

Aranydiplomákat osztottak ki a napokban Gyöngyösön, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Károly Róbert Campusán. Nagy Réka, a campus kommunikációs munkatársa arról tájékoztatta portálunkat, hogy növénytermesztési üzemmérnökök, továbbá szőlőtermesztési, valamint zöldségtermesztési szakon végzett kertész üzemmérnökök vehették át az 50 évvel ezelőtti záróvizsgájukat követően díszoklevelüket. A közel 40 idei aranydiplomás 1974 júliusában végzett, két évvel azt követően, hogy Gyöngyösön megalakult a budapesti Kertészeti Egyetem Kertészeti és Agronómiai Főiskolai Kara, tette hozzá Nagy Réka.

Az ünnepség résztvevőit dr. Bujdosó Zoltán, a Károly Róbert Campus főigazgatója köszöntötte. 

– A gyöngyösi campus történetét a Munkácson élő idős ember esetéhez szoktam hasonlítani, aki soha nem költözött el otthonról, mégis öt ország állampolgára volt élete folyamán. A Károly Róbert Campusnak is sok neve volt az elmúlt évtizedekben, sok intézményhez tartoztunk, ma mégis ugyanannak az intézménynek a révén vehetik át az aranydiplomájukat, amelyben annak idején az oklevelüket szerezték. Az egykori Kertészeti Egyetem ugyanis része a MATE-nek – mondta dr. Bujdosó Zoltán.

Nagy Réka hozzátette, hogy az esetek nagy részében az aranyoklevelek átadására a diplomaátadó díszünnepségen kerül sor, és ilyenkor a frissen végzett fiataloknak a főigazgató el szokta mondani, hogy az 50 évvel ezelőtt végzettek azok, akik letették az intézmény alapköveit. Bár ezúttal nem volt kinek példaként állítani ezt a generációt, dr. Bujdosó Zoltán köszönetet mondott a jelenlévőknek azért, hogy fél évszázaddal ezelőtt ezt az intézményt választották szakmai fejlődésükhöz.

– A jelenlévők az ünnepségen megemlékeztek azokról a csoporttársaikról, akik már nem élhették meg ezt a jeles napot. Az oklevelek átvételét követően pedig a rég nem látott ismerősök, csoporttársak hosszas nosztalgiázásba kezdtek, rég történt közös élményeket, emlékeket elevenítettek fel közösen – részletezte Nagy Réka.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában