Hatvani Polgári Szalon

2024.05.09. 21:12

Deutsch Tamás szerint az unió vezetése szembemegy a békepárti többségű lakosság elvárásaival

Deutsch Tamás volt csütörtökön kora este a Hatvani Polgári Szalon vendége a Grassalkovich-kastélyban. A Fidesz-KDNP európai parlamenti listavezetője Szabó Zsoltnak, a térség országgyűlési képviselőjének társaságában tartott előadást, előtte pedig felkereste Nagykökényest és Lőrincit is.

Tari Ottó

Három település, vármegyei viszonylatban az egyik legkisebbtől a közepes méretűn át a harmadik legnépesebbig: Nagykökényes, Lőrinci és Hatvan. Ezek voltak Deutsch Tamás csütörtök délutáni programjának állomásai. A politikus – aki jelenleg is az Európa-parlament tagja – Nagykökényesen Besszer Andrásné polgármester és Szabó Zsolt társaságában felkereste az uniós forrásból felújított Dessewffy-kúriát, a magyar állam támogatásával rendbe tett óvodát és az 56-os emlékművet, ahol helyiekkel is beszélgetett.

Deutsch Tamás szerint az unió vezetése szembemegy a békepárti többségű lakosság elvárásaival
Deutsch Tamás szerint az unió vezetése szembemegy a békepárti többségű lakosság elvárásaival
Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Innen Lőrincibe vezetett az útja, ahol Pálinkás Péter alpolgármester kalauzolta a gyönyörűen rendbe tett főtéren, ami Szabó Zsolt közbenjárása révén szépülhetett meg. Deutsch Tamás körbejárta egyebek közt a játszóteret, az Árkád közösségi teret, a könyvtár parkját és a templom melletti, ugyancsak felújított területet, ahol számos szimpatizáns várta.

A program utolsó részeként a hatvani Grassalkovich-kastélyban működő vadászati múzeum dísztermében zsúfolt nézőtér előtt tartott előadást.

– Egy Deutsch a hatvani Deutschok kastélyában – ezzel a felütéssel kezdte mondandóját, megemlítve, hogy a neves Hatvany-Deutsch famíliához nem köti rokoni kapcsolat, de mindig is csodálta utóbbi tagjainak gazdasági és emberbaráti tevékenységét.

A könnyed felütést fajsúlyosabbak – az uniós és a helyhatósági választások tétje, a béke és a háború kérdése, a migráció helyzete – követték, amelyek során a politikus kifejtette saját és pártja nézeteit valamennyi témáról. Aláhúzta egyebek közt, hogy kizárólag a Fidesz-KDNP képviseli határozottan azt a béke melletti kiállást szorgalmazó álláspontot, amit az Unió jelenlegi vezetőivel szemben a kontinens több mint a hetven százalékának az óhaja.

A részletes tudósítást holnap olvashatják portálunkon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában