Önkéntesség

2024.05.08. 13:30

Szépítették a települést, kertészkedtek, közös programokat szerveztek, együtt bográcsoztak Kerecsenden a fiatalok

Kerecsenden nyolcvan fiatal önkénteskedett, és töltött együtt tartalmas időt az elmúlt napokban. A hátrányos helyzetű önkéntesek szebbé tették a települést.

Barta Katalin

Szebbé varázsolták a települést

Forrás: Beküldött fotó

Hátrányos helyzetű fiatalok szerveztek önkéntes akciót május 1-5. között Kerecsenden, hogy elvégezzenek a falu közösségét szolgáló munkákat és játékos programokat szervezzenek a kerecsendi gyerekeknek. A közösségi munka keretében kifestették a Jelenlét Pont gyermekfoglalkoztató szobáját, illetve a kertben végeztek el olyan földmunkákat, amelyekkel további fejlesztéseket készítenek elő, ezen kívül pedig három napon át különböző játékos programokkal várták a falubeli gyerekeket.

Hátrányos helyzetű önkéntes fiatalok festették ki a kerecsendi Jelenlét Pont germekfoglalkoztató szobáját
Hátrányos helyzetű önkéntes fiatalok festették ki a kerecsendi Jelenlét Pont germekfoglalkoztató szobáját
Forrás: Beküldött fotó

Nyolcvan kerecsendi gyerek és fiatal, egy fáradhatatlan önkéntes csapat és ragyogó napsütés tette emlékezetessé az akció csúcspontját, a szombati napot. Háromtól tizennyolcig mindenféle korosztály bekapcsolódott a közös játékokba. A legizgalmasabbnak a többállomásos erdei akadálypálya bizonyult, de az arcfestés is sokak fantáziáját megmozgatta. A közös főzést nagy odafigyeléssel készítették elő a fiatalok, és a siker sem maradt el, a pörkölt tésztával remekül sikerült és mind elfogyott.

Az önkéntes csapat tagjai Kerecsendről, Miskolc-Lyukóvölgyből és Monorról érkezett 15-19 éves fiatalok voltak, akik idén márciusban kezdtek el együtt dolgozni egy különleges tanulási program, a Tőlünk Nektek keretében. A programot 2011 óta működteti és fejleszti az Élményakadémia Közhasznú Egyesület, és évről évre új tagokkal, illetve településekkel bővül. A korábbi évek résztvevői közül többen ma már ifitrénerként segítik az újonnan érkezőket.

Hátrányos Helyzetű fiataloknak segítenek

A Tőlünk Nektek hátrányos helyzetű, mélyszegénységben, szegregátumokban élő fiataloknak segít olyan készségeket elsajátítani, amelyeket személyes életükben és a munkaerőpiacra lépve is hasznosíthatnak. A résztvevők önkéntes akciókat terveznek, szerveznek és valósítanak meg csapatmunkában, amiből nagyon sokat tanulnak magukról, egymásról, a világról, miközben ők maguk kortárs példaképekké válnak.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában