Tour de Hongrie

2024.05.10. 06:55

Jelentős forgalmirend-változások várhatóak a Tour de Hongrie idején

Több buszjárat kimarad, késve indul vagy terelt útvonalon halad majd pénteken. A Tour de Hongrie miatt a Kékestetőhöz egyáltalán nem térnek be a járatok.

Hornyák Réka

Május 8-án, szerdán rajtolt a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny, mely öt szakaszból, 854 kilométerből, csaknem 8000 méter szintemelkedésből, 10 kategorizált emelkedőből, két klasszikus sprintetapból és két ikonikus hegyi befutóból áll. A verseny 3. szakaszában, május 10-én pénteken, 11:45-kor rajtolnak a résztvevők Kazincbarcikáról. Útvonaluk több megyénkbeli települést is érint, Egerben is áthaladnak, majd végül a Mátra lábához érkeznek meg, ahol egy mátraházi körözést követően a Kékestető csúcsán érnek célba, 16 óra 30 perc körül. 

Jelentős forgalmirend-változások várhatóak a Tour de Hongrie idején
Jelentős forgalmirend-változások várhatóak a Tour de Hongrie idején (Archív fotó)
Forrás: Nemes Róbert/Heves Megyei Hírlap

Eger önkormányzatának közlése szerint a versenyzők pénteken 12:30-13:30 között haladnak át Eger útjain. A mezőny Szarvaskő irányából érkezik a 25-ös főútvonalon, majd az Egri út – II. Rákóczi Ferenc út – Kisasszony utca érintésével a 24-es számú főút irányába hagyják el a várost. A versenyzőket többek között szervizkocsik, mentőautók, motorosok és rendőrök is fogják kísérni. 

Egerben, a verseny útvonalán jelentős mértékű forgalomkorlátozásra kell számítani

A mezőny biztonságos áthaladását a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság, az Egri Rendőrkapitányság és a Polgármesteri Hivatal Önkormányzati Rendészeti Csoportja biztosítja. Arra kérik a lakosságot, hogy az érintett szakaszon körültekintően közlekedjenek gyalogosan, kiemelt figyelmet fordítva a zebrákon történő átkelésre, ami a mezőny érkezésekor tilos. A gépjárművezetőket arra kérik, hogy autóikkal ne parkoljanak a körverseny útvonalán, különösen az Egri út és a Kisasszony utca szabadon hagyása szükséges, a már ott parkoló gépjárműveket el kell távolítani a verseny idejére. 

A Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság értesíti a közlekedőket, hogy a verseny miatt május 10-én 11 óra 45 perctől útlezárásra, továbbá időszakos forgalomkorlátozásokra kell számítani, melyek következtében átmeneti torlódásra és várakozásra kell készülni a lezárt útszakaszok környékén. Továbbá, mint írják, élő televíziós közvetítés okán helikopterek is részt vesznek a rendezvényen, melyek alacsonyan, jelentősebb zajhatással fogják végezni tevékenységüket a verseny útvonalán lévő települések mentén. 

A Volánbusz Zrt. közlése szerint május 10-én, pénteken Eger és Gyöngyös térségében a Tour de Hongrie verseny miatt több buszjárat indulási ideje is változik. 

Egerben késleltetéssel indulnak a járatok

A Budapestről 14:45-kor Egerbe induló járat Gyöngyös, Autóbusz-állomásról 10 perccel később, 16:05-kor indul. 

Az Egerből 13:00-kor Salgótarjánba induló busz, Eger, Autóbusz-állomásról 10 perccel később, 13:10-kor indul.

Az Egerből 12:50-kor Balatonba induló busz, Eger, Autóbusz-állomásról 5 perccel később, 12:55-kor indul.

Az Egerből 12:50-kor Ózdra induló busz, Eger, Autóbusz-állomásról 5 perccel később, 13:12-kor indul.

A  Vécsről 13:52-kor Verpelétre induló busz pedig 10 perccel később, 14:02-kor indul Vécsről, a Kossuth Lajos út 2. megállótól. 

Terelt útvonalon közlekedik a 14:38-kor Pétervására, Városházáról induló, Eger, Autóbusz-állomásra közlekedő járat. Sirokban kimarad a Nyírjes út (lakótelepi átjáró) megálló és a Vasúti megállóhely. Ezek utáni legközelebbi megállóhely Sirokban a Központ. 

Gyöngyösön is több járatot érint a Tour de Hongrie miatti lezárás

A 13:30-kor, Bükkszékről Budapestre induló járat, Bükkszék, Gyógyfürdő megállóhelytől 5 perccel később, 13:35-kor indul.

A 14:45-kor Budapestről Egerbe induló járat, Gyöngyös, Autóbusz-állomásról 10 perccel később, 16:10-kor indul.

A 15:30-kor Gyöngyösről Vécsre induló busz, Gyöngyös, Autóbusz-állomásról 15 perccel később, 15:45-kor indul.

A 13:50-kor Vécsről Gyöngyösre induló busz, Vécs, Kossuth Lajos út 2. megállótól 10 perccel később, 14:00-kor indul.

A Visontáról 14:20-kor Gyöngyös induló járat, Visonta, MVM Mátra Energia Zrt. megállótól 5 perccel később, 14:25-kor indul.

A Visontáról 15:30-kor Gyöngyösre induló busz, Visonta, MVM Mátra Energia Zrt. állomásról pedig 10 perccel később, 15:40-kor  indul.

A Fallóskútról 14:45-kor induló járat ezen a napon csak Gyöngyös, Autóbusz-állomás és Budapest, Stadion autóbusz-állomás között közlekedik. Továbbá a járatok ezen a napon a Kékestetőhöz nem térnek be. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában