Kérész Központ

2024.05.08. 10:30

Új élményközponttal gyarapodott a Tisza-tó

Hétfőn délután ünnepélyes keretek között átadták a Tisza-tavi turisztikai térség egyik legnagyobb attrakcióját, a Kérész öko és aktív turisztikai központot Tiszafüreden. Az új élményközpontot közvetkenül a tó partján alakították ki.

Molnár Helga

A Kérész öko és aktív turisztikai központ Tiszafüreden, a Holt Tisza gyönyörű kanyarulatában, közvetlenül a tó partján alakították ki. A négyévszakos turisztikai szolgáltatásokat nyújtó, háromszintes 930 négyzetméteres létesítmény májusban főként csoportok, júniustól viszont mindenki számára nyitva áll – írja a Szoljon.hu.

NAGY4080
Átadták az új élményközpontot a Tisza-tónál
Kérész öko és aktív turisztikai központ
Átadták az új élményközpontot a Tisza-tónál
Forrás: Nagy Balázs/szoljon.hu

A hétfő délutáni ünnepélyes átadón Hubai Imre, a vármegyei közgyűlés elnöke, F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, dr. Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, valamint Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere köszöntötte a megjelenteket.

– Látszik, hogy a Jóisten is fontosnak tartotta ezt a beruházást, hiszen kiváló időt hozott a kérész központ átadására – emelte ki beszédében Hubai Imre, a vármegyei közgyűlés elnöke. Mint mondta, az 1,279 milliárd forintnyi, vissza nem térítendő összegből egy különleges és egyedülálló központot sikerült megépíteni, amely egész éven át tartó élményt nyújt a látogatók számára.

A több korosztály számára is programlehetőséget kínáló intézményben ismeretterjesztő kiállítótérrel, a Tisza-tó élővilágát fürkésző távcsövekkel, ügyességi játékokkal, a kérészek életét bemutató VR kisfilmmel is várják a látogatókat.

A központ a környezeti nevelést, szemléletformálást is kiemelt szerepének tekinti, hiszen vezetett bejárás, valamint természetismereti foglalkozások keretében is élményszerű ismeretszerzést nyújt az oda látogatók számára.
– Ismét egy olyan beruházást sikerült megvalósítani, mely azt bizonyítja, hogy Magyarország kiválóan gazdálkodik az Európai uniós összegekkel – szögezte le beszédében dr. Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter. Az átadót követően Szabó Konrád Sándor református lelkész és Ferenc Károly, Tiszafüred római katolikus plébánosa megáldotta az épületet. További részleteket a Szoljon.hu cikkéből tudhatnak meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában