Programajánló

2 órája

Betekintést nyerhetünk a tudományok titkaiba

Nemzetközileg elismert műalkotásokkal és számos tudományággal is megismerkedhetünk a hétvégén Heves vármegyében.

Heol.hu

Betekintést nyerhetünk a tudományok titkaiba ( Archív fotó)

Forrás: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

Szeptember 27., péntek

Eger: Különleges élményekkel várják az érdeklődőket pénteken 11 és 16 óra között a Turizmus Világnapja alkalmából szervezett rendezvényen több helyszínre. A helyszínek kosztümös idegenvezetők kíséretében is bejárhatók! A másfél óra hosszúságú, magyar nyelvű városnéző séták a Tourinform irodától indulnak (Eger, Bajcsy-Zsilinszky Endre utca 9.). A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött

Kosztümös városnéző séták a Turizmus világnapja alkalmából
Forrás: visiteger.com
  • Megnyitják a Fotós Négyes kiállítást az Agria Park Galériában 17 órakor. A kiállítást Demeter Pál, a Heves Megyei Fotóklub vezetője nyitja meg. A kiállítás megtekinthető október 28-ig.
  • Idén is megrendezésre kerül a Kutatók Éjszakája, ahol az érdeklődők bepillantást nyerhetnek különböző tudományágak titkaiba. Minden program ingyenes, de vannak regisztrációhoz kötöttek, amiről az alábbi linken keresztül tájékozódhat. 
kutatók éjszakája egerben
 

Répáshuta: Pénteken és szombaton lesznek a Falka Napok, melyeknek célja, hogy megismertesse az érdeklődőkkel a hazánkba visszatért nagyragadozókat, és segítse a velük való együttélést. Ismeretterjesztő előadásokkal, túrákkal, filmvetítésekkel, fotókiállítással és játékos foglalkozásokkal várják a fesztiválra látogatókat.

Szilvásvárad: Faluséta a Turizmus Világnapján Szilvásváradon 15 órától Regős József barlangkutató vezetésével.

Faluséta Szilvásváradon a Turizmus világnapján
Forrás: visiteger.com

Szeptember 28., szombat

Eger: Tekerj a szívedért! - biciklis túrára invitálja az érdeklődőket az Egri Szív Egyesület a Szív Világnapja alkalmából. A túra a Dobó térről indul 10 órakor, ahol Minczér Gábor Eger MJV alpolgármestere és dr. Abonyi János kardiológus főorvos, az Egri Szív Egyesület elnöke köszönti a résztvevőket.

  • 17 órakor kerül megnyitásra a Spacemaking – A tér megtalálása című csoportos tárlat, Kucsora Márta, Vera Molnar, Reigl Judit és Vilim Kati munkáiból a Kepes Intézetben. A tárlatot a kiállítás kurátora; Dr. Mészáros Flóra nyitja meg. 
    Szilvásvárad: Szüreti felvonulást rendeznek Szilvásváradon, 13:30-tól várják az érdeklődőket az Akácos parkolóban, majd 14 órakor indul a menet. A felvonulás alatt műsort adnak:
    Szilvásváradi Manóvár Óvoda néptánc csoportja, Szilvásváradi Szivárvány Asszonykórus, Felsőtárkányi Hagyományőrző Néptáncegyüttes, Ózdi Néptánc Egyesület. 

Szeptember 29., vasárnap

Eger: Országos Régiségvásár 7 órától az Agria Park Bevásárlóközpont Díszkertjében. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában