Lovas kiállítás

15 órája

Díszvendég volt a szilvásváradi ménesgazdaság

A szilvásváradi lipicaik és a jósvafői huculok képviselték Magyarországot egy cseh lovas kiállításon.

Tóth Balázs

Az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad csapata hétvégén a csehországi Lysá nad Labemben megrendezett nagyszabású Kone Lovaskiállításon vett részt. Cseri Dávid, az ÁMGSZ igazgatója elmondta, ez Csehország egyik legnagyobb lovas kiállítása, amelynek díszvendége Magyarország volt, hazánkat pedig az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad, valamint az Aggteleki Nemzeti Park hucul fogata képviselte. A kétnapos eseményen a kiállítások esténként showműsort is tartottak, Szilvásvárad a lipicai ötösfogattal vonult föl, Koren Csaba hajtóval.

Szilvásváradi lipicaik és a jósvafői huculok képviselték Magyarországot egy cseh lovas kiállításon
Szilvásváradi lipicaik és a jósvafői huculok képviselték Magyarországot egy cseh lovas kiállításon
Forrás: Állami Mánesgazdaság Szilvásvárad/Facebook

- Első alkalommal mutattunk közös karüsszelt a Kladruby ménes fogatával, az ottani ménessel szoros a kapcsolatunk. A cseh lovasok rendszeresen jönnek Szilvásváradra, a világbajnokságon is részt vettek és a pénteki showműsorunkban is megjelentek. A lipicai lovainkat is szokták vásárolni cseh hajtók – mondta Cseri Dávid, aki reménykedik abban, hogy a cseh kapcsolatok új lendületet kapnak, s szerinte részvételük jó reklám is a szilvásváradi lipicaiknak.

Az igazgató elmondta, a hétvégén a Díjugrató Országos Bajnokság döntőjének ad otthont a lovas stadion, majd a következő hétvégén a Nemzeti Vágtát tartják meg a településen. Idén is lesz lipicai lóárverés, október 19-20-án tartják. Több mint húsz ló vár gazdára, vannak köztük fogatba, illetve nyereg alá képzett csikók is. Idén is várnak külföldi vásárlókat a helyszínre, ahogyan az online lóárverés licitálói közé is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában