Közgyűlés

3 órája

Cikluszáró közgyűlést tartott a Heves Vármegyei Önkormányzat

12 pontot tárgyaltak. A Heves Vármegyei Önkormányzat ebben a formában búcsúzott.

Molnár Helga

A Heves Vármegyei Önkormányzat cikluszáró közgyűlést tartott pénteken a megyeházán. Ebben a formában, összetételben utoljára ült össze a grémium, hamarosan az új testület áll munkába. A pénteki ülésen 12 napirendi pontot tárgyaltak meg. Mindezek előtt azonban egyperces néma főhajtással emlékeztek meg a nemrégiben elhunyt dr. Tuza László ny. r. dandártábornokról.

A Heves Vármegyei Önkormányzat cikluszáró közgyűlést tartott pénteken a megyeházán
A Heves Vármegyei Önkormányzat cikluszáró közgyűlést tartott pénteken a megyeházán
Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Az első napirendi pont egy tájékoztató volt a Heves Vármegyei Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet szakmai tevékenységéről. Ebben olvasható, hogy a kórház felső vezetésében változás történt, d. Vácity József – betöltött 65 éves kora okán – július 7-én nyugdíjba vonult, jelenleg dr. Maszárovics Zoltán látja el a főigazgatói feladatokat megbízottként.
– Intézményünk igen népszerű a rezidensek (87-en) és a fiatal orvosok körében, hiszen összesen 105 harmincöt évnél fiatalabb orvosunk van, tehát biztosított az utánpótlás. 2023. július 1-től Heves vármegyében 138 körzetben 122 védőnőt vettünk át az önkormányzatoktól a vármegyei kórházhoz. Az oktatási csoportunk a Kossuth Zsuzsa szakképző iskolával közösen duális szakdolgozói képzést szervezi, mely lehetőséget ad arra, hogy kórházunk orvosai és ápolói által képzett frissen végzett ápolókat tudjunk majd felvenni kórházunkba – írják a tájékoztatóba, melyet a grémium tudomásul vett.

Az 5. napirendi pont tájékoztató volt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Heves Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága szakmai tevékenységéről. Ebből kiderül, hogy 2024 első hét hónapjában Heves vármegyében 269 millió 785 ezer forint bevétel folyt be a költségvetésbe, amely 24 millió 524 ezer forinttal, azaz 10 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában. Feladataik között leírják, hogy évek óta folyamatosan működtetik az „adótraffipax” intézményét, mellyel előre jelzik, hogy a vármegye területén hol és milyen tevékenységek helyszíni vizsgálatára kerül sor egy-egy adott időszakban. Figyelmet fordítanak a nagyobb rendezvényekre, eseményekre, illetve a szomszédos vármegyékkel, illetve a társhatóságokkal együttműködve, akciókat szerveznek egy-egy kiemelt időszakhoz vagy ünnepi időszakhoz kapcsolódóan. A tájékoztatót tudomásul vette a grémium.

A testület tudomásul vette ezen kívül a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács 2023-as tevékenységéről szóló, a Heves vármegye gazdasági helyzetéről szóló, a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. Heves vármegyében működő irodájának munkájáról szóló tájékoztatót is. Tárgyalták a az Eger Térsége Turisztikai Desztinációs Menedzsment Egyesület 2023-as szakmai tevékenységéről és a Mátra Térségi TDM Turisztikai Nonprofit Kft. 2023-as szakmai tevékenységéről szóló előterjesztést, szintén tudomásvétellel zárultak a napirendek. Utolsó napirendi pont volt a TOP Plusz pályázatokat taglaló előterjesztés, amelyben mások mellett a felsőtárkányi kisvasút megújításának vagy az erdőtelki ökoturisztikai fejlesztés részletei is olvashatóak. A testület 15 igen, nulla nem és nulla tartózkodás mellett fogadta el az előterjesztést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában