Életmentés

1 órája

Shocktoberben a félautomata defibrillátorokon van a hangsúly

A defibrillátor használata az óvintézkedések betartása mellett veszélytelen, sokkot csak indokolt esetben ad le, miután használója megnyomja a sokk gombot.

Heol.hu

Októberben világszerte a félautomata defibrillátorok használatának fontosságára hívják fel a figyelmet - adta hírül Facebook oldalán az Országos Mentőszolgálat

Mint írják, a kezdeményezés célja, hogy közterületi újraélesztés esetén az elsősegélynyújtók gondoljanak a kihelyezett félautomata defibrillátorok (AED) odajuttatására és ne féljenek használni őket. A folyamatos mellkaskompresszió mellett az időben leadott sokk növelheti legjobban egy beteg túlélési esélyeit, keringésmegállás esetén.

Az eszközök használata borzasztóan egyszerű, hiszen a bekapcsolást követően hang is követhető instrukciókat ad az elsősegélynyújtónak. Az elektródák helyes felhelyezésének módját pedig még rajzok is jelzik. Fontos azonban, hogy sokk leadása közben senki nem érhet hozzá a beteghez. 

Főoldali képünk illusztráció, forrás: Országos Mentőszolgálat/Facebook

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában