Tárlat

2023.05.22. 21:44

Egerbe érkezik a Magyar Géniusz vándorkiállítás

Nyereményjátékot is hirdettek.

Sz. M. L.

Az egri vár ad otthont a kiállításnak

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Hamarosan megnyílik a Magyar Géniusz Vándorkiállítás. A tárlat az Egri várban látható május 27-től augusztus 31-ig a gótikus püspöki palotában. A Magyar Géniusz Vándorkiállítás egy nagyszabású és reprezentatív tárlaton mutatja be a vidék géniuszait, a vidéki muzeális intézmények legértékesebb és legkülönlegesebb műtárgyait.

A vándorkiállításhoz kapcsolódóan egy nyereményjátékot hirdet a Dobó István Vármúzeum, Gárdonyi-rejtély címmel. A tárlaton látható Gárdonyi Géza titkosírással írt Mesterkönyve. Az író izgalmas játéknak és kihívásnak tekintette az egyedi írás megalkotását és rendszeres, napi szintű használatát. Ezt továbbgondolva vonják be a kiállítás látogatóit a Gárdonyi-rejtélybe, és biztatják őket egy titkosírással írt szöveg megfejtésére. - Aki velünk játszik, az kitalálhatja, hogy milyen szöveget rejtenek a különös jelek - írják. A jó megoldásokat beküldő felhasználók között 5, a Vármúzeum valamennyi kiállítóhelyére érvényes, egyszeri belépésre jogosító családi belépőt sorsolnak ki. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában