Arany János Tehetséggondozó Program

2024.03.22. 13:05

Huszonegyedik alkalommal szervezték meg a Szilágyiban az országos irodalmi versenyt +fotók

Hetven versenyző érkezett az egri versenyre.

Molnár Helga

Idén XXI. alkalommal rendezi meg az Arany János Tehetséggondozó Program Országos Irodalmi Versenyt az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium. A péntek délelőtti megnyitón Rázsi Botond Miklós, az intézmény igazgatója elmondta, büszkeség az iskolának, hogy a kezdetektől ők szervezhetik a megmérettetést.

Elindult a verseny pénteken az írásbeli fordulóval
Forrás:  Gál Gábor / Heves Megyei Hírlap

Dr. Pajtók Gábor, Eger országgyűlési képviselője is köszöntötte a jelenlévőket.
– A program, melyben önök részt vesznek azért jött létre, hogy segítse a hátrányosabb helyzetből indulókat tehetségük kibontakoztatásában. Magam is hiszek a szorgalommal szerzett tudásban, a tapasztalati tudás fontosságában – húzta alá. Hozzátette, a versenyen való jelenlét a versenyzők kiválóságát jelzi.

Ballagó Zoltán, az Egri Tankerületi Központ igazgatója kiemelte, a tankerület egyik zászlóshajója az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium.
– Hetven versenyző érkezett 12 intézményből, s négy kategóriában mérik össze tudásukat. Az, hogy most itt egy közösségben és nemes versengésben találkozhattok, tovább segíti személyiségetek, műveltségetek formálódását – tette hozzá. A verseny egy írásbeli és egy szóbeli fordulóból áll, az eredményhirdetés szombaton lesz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában