Kortárs balett

2024.05.02. 08:50

Egri lány lett a legjobb női táncművész

Az egri származású Bocsi Petrát 2024 legjobb női táncművészének választották modern-kortárstánc kategóriában.

Szabadi Martina Laura

Bocsi Petrát a Magyar Táncművészek Szövetsége 2024 legjobb női táncművészének választotta modern-kortárstánc kategóriában, adta hírül a szegedi Kortárs Balett. Az elismerést a tánc világnapja alkalmából rendezett gálaesten vehette át ma este a Nemzeti Táncszínházban az egri származású lány.

Tavaly júniusban a táncművész már Dömötör-díjas lett a “Legjobb táncos” kategóriában Szegeden. Az elismerést a közönség szavazatai alapján kapta a Lear című táncdrámában nyújtott alakításáért. Nyáron egyébként az egri Pódium Tánc- és Balettiskolában tartott workshopot. A szegedi kortárs azt írta róla korábban, hogy 3 évesen ismerkedett meg a mozgás művészetével, amikor édesanyja elvitte az első táncórájára. Azóta megszakítás nélkül kíséri életét a tánc, ami szerinte annak köszönhető, hogy kezdetektől kiváló mesterektől tanulhatott, akik megszeretették vele a műfajt. 14 évesen végleg elhatározta, hogy a táncművész pályát választja hivatásául.

Petra ugyan Egerben született, de azért, hogy az álmát követhesse, a középiskolát már Győrben végezte az ország egyik legnevesebb iskolájában: a Győri Tánc- és Képzőművészeti Szakközépiskolában. Az iskola befejezte után Juronics Tamás szerződést ajánlott neki, ezért Szegedre költözött. Más irányban is tovább tanult: az SZTE Gazdaságtudományi karán a Gazdálkodás és Menedzsment szak hallgatója lett. A város azóta annyira a szívéhez nőtt, hogy már az otthonának tekinti. Sosem gondolta, hogy különös tehetsége, vagy kiemelkedően jó adottságai lennének, ezért kitartásával, szorgalmával és akaraterejével igyekezett kitűnni. Folyamatosan képezte magát, ami megtanította az alázatra és a kemény munka tűrőképességére.  Büszkeséggel tölti el, hogy egy olyan társulat tagja lehet, amelynek több évtizedes múltja van és ahol számos kiváló táncos megfordult már. Petra szavaival élve: hálás, hogy hazai és nemzetközi szinten egyaránt szeretik az együttest, és úgy a szakma, mint a nézők kíváncsiak a produkcióikra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!