2024.06.15. 08:36
A Macok az első helyezett a Street Kitchennél
Először jelent meg a Street Kitchen Guide.
Újabb elismerésben részesült az egri Macok Bisztró
Forrás: Kozma István/Észak Magyarország
Fotó: Kozma István
Hiánypótló kiadvánnyal készült idén a Street Kitchen, hiszen először jelent meg a Street Kitchen Guide, amivel arra vállalkoztak, hogy egyetlen könyvbe gyűjtsék össze az ország 500 kedvenc vendéglátóhelyét – írják. A 15 kategóriában az általuk három legjobbnak ítélt helyeket díjjal is elismerték június 6-án, a Big Green Egg–Street Kitchen Guide Díjátadó keretein belül. A három legjobb étterem közé bekerült az egri Macok Bisztró.
– Az elmúlt években közel 800 helyet teszteltünk az ország számos pontján, ebből végül 15 kategóriába rendezve 500 hely került be a kalauzba. A legnagyobb fejezetet természetesen az éttermek és bisztrók kapták, ezek közül összesen 72 egység került be a könyvbe. Ezt a fejezetet az OTP Bank támogatta, amely örömmel járul hozzá a fejlődésre és növekedésre törekvő kisvállalkozások jövőjéhez. Külön rovatot kaptak emellett a vendéglők és csárdák, melyekből további 31 helyet válogattunk be. Most azonban térjünk vissza az étterem és bisztró kategóriához, aminek első három helyezettjét mutatjuk be közelebbről – teszik hozzá.
A Macokról így írnak:
– Első helyen végzett nálunk idén az egri Macok Bisztró, ami a meglepetés erejével lopta be magát a szívünkbe. Többször is visszamentünk kipróbálni a helyet, de nem találtunk hibát. A Macok Gundel-díjas séfje (és egyben tulajdonosa), Macsinka János nem a fine diningban, inkább a hétköznapibb, mégis igényes és minőségi bisztrókonyhában hisz. Az étterembe belépve ezt a kicsit kötetlenebb, lazább életérzést azonnal megtapasztalhatjuk, sőt már erre utal a hely neve is, ami helyi tájszólásban a tócsni szinonimája. Noha az étterem nagyon népszerű és nem árt előre foglalni, senki sem néz ki a helyről, ha nem kisestélyiben érkezünk – íme az első helyezett.