2024.07.11. 17:00
A Tóth Ferenc Pincészet vezetője beszélt a különleges egri borokról
A házigazda dr. Csizmadia András, a Bor-Schola alapító tanára, a Szellem a palackból című borműsor sorozat szerkesztő-műsorvezetője volt.
Az Eger környéki dűlők borainak speciális ízei, egy kis pincészet nagy erőfeszítései, ez volt a téma a Kossuth Rádión, Az este címűsorban a minap.
A házigazda dr. Csizmadia András, a Bor-Schola alapító tanára, a Szellem a palackból című borműsor sorozat szerkesztő-műsorvezetője volt, vendége pedig Tóth Katalin, az egri Tóth Ferenc Pincészet vezetője volt.
Talán nincs még egy ilyen sokszínű borvidék, mint az egri, s Tóth Ferenc a rangidős doyenje. Tóth Katalin 2006-ban szállt be a pincészet életébe, s azóta át is vette a vezetést – hangzott el a felvezetésben. Szó volt arról is, hogy 64 szőlőfajta van a borvidéken, s a Tóth Ferenc Pincészetben mivel foglalkoznak.
– A hagyományos magyar fajtákkal dolgozunk, néhánnyal kísérleteztünk, de már házasításokban használjuk – említette.
Beszélt arról is, hogy folyamatosan korszerűsítik a dűlőket, s arról is, milyen klasszikus, superior és grand superior boraik vannak.
Az egész beszélgetést itt lehet meghallgatni.