Borműsor

2024.07.11. 17:00

A Tóth Ferenc Pincészet vezetője beszélt a különleges egri borokról

A házigazda dr. Csizmadia András, a Bor-Schola alapító tanára, a Szellem a palackból című borműsor sorozat szerkesztő-műsorvezetője volt.

Molnár Helga

Az Eger környéki dűlők borainak speciális ízei, egy kis pincészet nagy erőfeszítései, ez volt a téma a Kossuth Rádión, Az este címűsorban a minap.

Tóth Katalin ezúttal a Kossuth Rádióban mesélt az egri szőlőkről, az egri borról
Tóth Katalin ezúttal a Kossuth Rádióban mesélt az egri szőlőkről, az egri borról
Forrás: Nemes Róbert/Heves Megyei Hírlap

A házigazda dr. Csizmadia András, a Bor-Schola alapító tanára, a Szellem a palackból című borműsor sorozat szerkesztő-műsorvezetője volt, vendége pedig Tóth Katalin, az egri Tóth Ferenc Pincészet vezetője volt.

Talán nincs még egy ilyen sokszínű borvidék, mint az egri, s Tóth Ferenc a rangidős doyenje. Tóth Katalin 2006-ban szállt be a pincészet életébe, s azóta át is vette a vezetést – hangzott el a felvezetésben. Szó volt arról is, hogy 64 szőlőfajta van a borvidéken, s a Tóth Ferenc Pincészetben mivel foglalkoznak.
– A hagyományos magyar fajtákkal dolgozunk, néhánnyal kísérleteztünk, de már házasításokban használjuk – említette.

Beszélt arról is, hogy folyamatosan korszerűsítik a dűlőket, s arról is, milyen klasszikus, superior és grand superior boraik vannak.

Az egész beszélgetést itt lehet meghallgatni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában