Végvári forgatag

2024.07.21. 11:10

A Végvári Vigasságokon megkóstolhatták, mit ettek az ostrom idején a várban + fotók, videó

A XXVIII. Végvári Vigasságok két napja alatt több, mint száz hagyományőrző vert tábort a történelmi falak között.

Heol.hu

Kisállat-simogató és középkori játékok is várták a gyerekeket a hagyományőrző Végvári Vigasságokon, Egerben. A forgatagban a korhű fegyverek mellett a régi viseleteket is láthatták az érdeklődők és megismerkedhettek az akkori életmóddal is. Aki pedig valami különleges ételre vágyott, megkóstolhatta például azt, amivel a várnépet kínálták az ostrom idején – számolt be róla a Tenyek.hu is.

A Dobó térről vonultak a várba a Végvári Vigasságokon
A Dobó térről vonultak a várba a Végvári Vigasságokon 
Forrás:  Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Mindenki megtalálhatta a kedvére való programot. Volt akit a fegyverek nyűgöztek le, míg másokat a középkori táncelőadás vagy a zászlóforgatók bemutatója érdekelt. Az biztos, hogy aki a várba látogatott a hétvégén, az nem unatkozott.

Ringert Csaba, a Dobó István Vármúzeum igazgatója a Tényeknek elmondta, hogy tárlatvezetéssel, az egri vár vitézeivel lehetett találkozni,  szombat és vasárnap a hagyományozó csoportokról szól. Az idei év az étel, élmény és az élet hármasára épül.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában