Portré

2024.09.07. 13:22

Egri gyerekkoráról mesélt az Uzsoki kórház főigazgatója

A Nagy-Eged hegy lábánál mesélt Eger iránti szeretetéről és gyerekkoráról az ismert orvos, dr. Ficzere Andrea az M5 stábjának.

Heol.hu

Augusztusban az egri származású Dr. Ficzere Andrea orvos, a Budapesti Uzsoki Utcai Kórház főigazgatója és a Magyar Kórházszövetség elnökhelyettesének portréját láthatták a nézők a tévében. A szakember Egerben, a Nagy-Eged lábánál mesélt arról, hogy számára mindig is ez lesz a legcsodálatosabb város, hiszen itt nőtt fel.

A Szerelmes Földrajz, Mozgásban című rendhagyó portrésorozat Hollós László szerkesztésében olyan ismert vagy éppen kevésbé ismert személyeket mutat be, akik társadalmi szerepvállalásukkal kiérdemelték a köz figyelmét. A műsor vendégei számukra nagy jelentőséggel bíró vidékekre, tájegységekre, város vagy városrészekbe kalauzolják a nézőket, ahol elmesélik életük történetét.

- Annyira megható látni ezeket a szőlősorokat, mindig visszaemlékezem ilyenkor arra, hogy gyerekkoromban hogy jártunk szüretelni, hiszen mi iskolából szüretelni mentünk, szőlőt szedtünk - mondta dr. Ficzere Andrea az interjúban.

A teljes adásban Eger után további két helyszínt is meglátogatott a stáb. Először Debrecent, ahol a doktornő egyetemre járt és dolgozott, majd végül Budapestet, ahol végül a Budapesti Uzsoki utcai kórház vezetője lett.

A teljes adás, itt tekinthető meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában