Ajánló

2024.09.13. 06:55

Őszi programkavalkád vár mindenkit Hevesben a hétvégén

Jobbnál jobb programokon vehetnek részt a hétvégén a kikapcsolódni vágyók a vármegyében.

Heol.hu

A tavalyi Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál

Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Szeptember 13., péntek

Gyöngyös 14 órai kezdéssel Öko-napot tartanak a Posta Parkban, ahol öko-térjátékokkal, hatalmas labirintussal és profi animátorokkal várnak minden korosztályt a szervezők. Egy interaktív és környezettudatos program, amely az egész családnak tartalmas szórakozást ígér. A nap zárásaként egy zenés élményprogramon vehetnek részt az érdeklődők: hulladékból készült hangszerekkel mutatnak be humoros és interaktív standup előadást a szemléletváltásról, zenéről és a hang fizikájáról. 

Szeptember 14., szombat

Eger  A Civil Közösségek Házában 17:30-kor Múltidéző címmel nyílik meg Molnár István Géza fotókiállítása, amely egy különleges időutazásra hívja az érdeklődőket.

Eger Csatlakozz a „Kriminális középkor” középkori kriminális élménysétához, és fedezd fel Eger középkori történeteit egy másfél órás sétán. Éld át a török időkből származó fények és árnyak izgalmait, miközben megismerkedsz a város különleges történeteivel. A séta 15 órakor Servita templom előtt kezdődik, és az Oszmán Rendezvény Sátorban ér véget, ahol egy török tea kíséretében oldhatod fel a bűnöket és büntetéseket.

Eger  A Csárdáskirálynő nagyoperett Kálmán Imre népszerű műve a Márai Központban kel életre szeptember 14-én. A műsor a fergeteges hangulat mellett a Csárdáskirálynő olyan klasszikus dalait kínálja, mint a "A lyányok, a lyányok" vagy a "Te rongyos élet". A darab 110. évfordulója előtt zajló előadás lehetőséget nyújt a műfaj kedvelőinek egy emlékezetes élményre. Az eseményre a június 23-ra vásárolt jegyek is érvényesek.

Program
Fotó: visiteger.com

Eger Az Egri Asztrofotósok a nemzetközi Hold Észlelők Éjszakája programhoz csatlakozva távcsöves csillagászati bemutatót és előadást tartanak az Egri Asztrofotósok észlelőhelyén. Az esemény során a Holdat, a Szaturnuszt, a kettős csillagokat, a gömbhalmazokat és galaxisokat lehet megtekinteni. A program része egy előadás a Hold titkairól, lézerpointeres csillagképtúra, valamint asztrofotózás. A létszám korlátozott, előzetes regisztráció szükséges, amelyet a [email protected] címen lehet elvégezni. Az esemény csak megfelelő időjárás esetén kerül megrendezésre.

Noszvaj A Kemencés Nap Noszvajon a kastélynál zajló, 25 éves hagyománnyal büszkélkedő rendezvény, amely a kemencés ételek és színes kulturális programok ünnepe. A látogatók ízletes kemencés fogásokkal kényeztethetik magukat, miközben részt vehetnek néptáncbemutatókon és élvezhetik a koncerteket. A gyerekeket táncház, gyerekszínház és játékok várják. A rendezvény helyszínén kézműves vásár és mustkóstolás is színesíti a programot.

Szilvásvárad Idén is közös ünnepi megemlékezést és koncertet tartanak Szilvásváradon a Kárpátok Őre emlékműnél. A rendezvény színvonalas műsort kínál, amely egy kis kirándulással is összekapcsolható. Minden érdeklődőt szeretettel várnak az ünnepi megemlékezésre, ami 11 órakor veszi kezdetét. 

Szeptember 15., vasárnap

Eger Az Országos Régiségvásár minden hónap harmadik vasárnapján kínál széles választékot antikvitások és régi tárgyak terén.  A vásárhelyszíne a Bazilika mögött, a Buszpályaudvar mellett és a DOMUS-parkolóban található. 

Eger A Csík Zenekar koncertje Presser Gábor vendégszereplésével a Márai Központban várja a közönséget. Az esemény 17:00-kor a Cabaret Band fellépésével veszi kezdetét, majd 18:30-kor kezdődik a Csík Zenekar és Presser Gábor közös műsora.

Egész hétvégés programok

Eger A városban ismét a régijárműveké lesz a főszerep a XXIV. Egri Régijármű Találkozó és Túrán, valamint a XIII. GULF Kupán. A járművek szombaton körbejárják Eger környékét, míg vasárnap a Dobó István téren kiállításon tekinthetők meg a különleges járművek. A kiállítás 9:00 és 13:00 között látogatható. 

Szűcsi  A Szüreti Falunap és Értéktár Fesztiválon felvonulás és ünnepi szentmise várja a látogatókat a hétvégi falunapon Szűcsiben. A fesztivál különleges programjai mellett Csóka Szabi Bandája és Csordás Tibi (Fiesta) fellépése gondoskodik a jó hangulatról. Részletes program.

Program
Program
Fotó: hatvaniturizmus.hu

Három napos programok - péntek, szombat, vasárnap

Eger Az Egri borvidék legkiválóbb borai, gasztronómiai élmények, vezetett pincetúrák, mustkóstolás és szüreti játékok várnak a 2024-es Szüreti Mulatságon. Ingyenes koncertek, családi- és gyerekprogramok, valamint kézműves vásár teszi felejthetetlenné ezt a hétvégét. További részletek!

Gyöngyös  A bor és a szőlő szerelmeseit idén is három napos fesztivállal várja Gyöngyös a Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztiválon. A Mátrai Borvidék legfinomabb borai mellett helyi gasztronómiai élmények, főzőverseny és szórakoztató programok gondoskodnak a szüreti hangulatról. Neves előadók és könnyűzenei koncertek színesítik a hétvégét, miközben a gyerekek számára is különleges programok biztosítják a kikapcsolódást. A részletes program a linken elérhető.

Program
Program
Fotó: programturizmus.hu

Felsőtárkány A IV. Felsőtárkányi Borünnep a festői felsőtárkányi tóparton, egy hangulatos, családias környezetben kínál változatos programokat, miközben a résztvevők megkóstolhatják a helyi és környékbeli borászatok legfinomabb nedűit. Részletes program a linken elérhető.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában