Kultúra

2 órája

Egerbe érkeznek a 1100 éve Európában, 20 éve az unióban programjai

Heves vármegyébe érkezik az 1100 éve Európában, 20 éve az unióban programsorozat. Egerben számos programon mártózhatunk a magyar kultúra mélységeiben.

Heol.hu

Az Európai Unió Tanácsának soros elnöksége jegyében 1100 éve Európában, 20 éve az unióban címmel országos kulturális programsorozat indult. Hankó Balázs kulturális és innovációs miniszter korábban elmondta, a kulturstratégiai intézmények, mint a Szépművészeti Múzeum vagy a Hagyományok Háza 19 vármegye 19 programjához csatlakozva mutatják be a magyar kultúra szépségét, kiválóságait és mindazt, ami magyarrá tesz. A rendezvény ezen a héten Egerbe érkezik és számos programot kínál az érdeklődőknek Heves vármegyében. Péntek délelőtt 10 órától lesz a megnyitó a városházán, ekkor zajlik a Csoóri Sándor Program Heves vármegyei díjazottjainak oklevélátadása is. 

Aznap 10 és 11 óra között Száll a világ lepkeszárnyon - énekelt versek Sebő Ferenccel lesz a program a Bródy Sándor Könyvtárban az Országos Széchényi Könyvtár, Cimbora Alapítvány szervezésében. Másnap 9 és 14 óra közötta Civil Közösségek Házában Hungarikum játéktés és kézműves foglalkozás lesz a Hagyományok Háza szervezésében.

A programok. Forrás: eger.hu

A Magyar Menyasszony interaktív kiállítási pavilonja is a városba érkezik a program részeként, de lesz Királyok, hősök, csaták címmel pop-up képeslap készítése, illetve Kincsem - filmvetítés és közönségtalálkozó Petrik Andreával az Uránia Moziban.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában