Kiválóságok

2 órája

Három egykori diák kiállítása nyílt meg Egerben

A monumentális festményekből álló tárlat a Magyar Festészet Napja alkalmából szerveződött. A három fiatal festőművész az egri egyetem Képzőművészeti és Művészetelméleti Intézetében végezte tanulmányait.

Hornyák Réka

Határ Attila, Tomecz Dániel és Kis-Prumik Zoltán festőművészek kiállítása nyílt meg csütörtökön délután Egerben, a Kepes György Nemzetközi Művészeti Központban. Mindhárom kiállító az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Képzőművészeti és Művészetelméleti Intézet volt növendéke. Kiállításukat a Magyar Festészet Napja alkalmából szervezték. 

Három alumni festőművész kiállítása nyílt meg Egerben
Kis-Prumik Zoltán, Határ Attila és Tomecz Dániel  festőművészek
Forrás: Huszár Márk /  Heves Megyei Hírlap

A megnyitó ceremónián dr. habil Ferenczy Zsolt, a Festőművész szak szakfelelőse elmondta köszöntőbeszédében, hogy a Magyar Festészet Napját 22 évvel ezelőtt, azaz 2002-ben indították el. Egy civil kezdeményezésből született az országos kulturális nap, melynek célja a festőművészet jelentőségének kiemelése a galériákból és bemutatása minél nagyobb tömegeknek. 

A több mint 30 festményből álló tárlatot dr. habil Zuh Deodáth, egyetemi docens nyitotta meg. Beszédében a három fiatal grandiózus festőművészként emelte ki a kiállítókat. A megnyitó után Farkas Áron, zongorista varázsolt felemelő hangulatot a tárlat megtekintéséhez. 

Bár hivatalosan a Magyar Festészet Napja október 18., a kiállítást hamarabb, október 3-án nyitották meg és október 25-ig lesz látható a Kepes György Nemzetközi Művészeti Központban, nyitvatartási időben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában