Magyar Festészet Napja

6 órája

Hadifestőkre is emlékeztek az Eventusban + fotók

A Magyar Festészet Napjához programsorozattal csatlakozott az iskola.

Heol.hu

Az egri Eventus Üzleti, Művészeti Iskola rendezvénysorozatot szervezett a Magyar Festészet Napja alkalmából. Sajtos Attila, az iskola igazgatója kifejtette, ezt a napot hazánkban már október 18-tól programokkal ünneplik, s ehhez ők is több eseménnyel is kapcsolódtak. Ilyen volt múlt héten a Takács István díjátadó, vagy a Ziffer Sándor Ösztöndíjátadó is.

Kreatív gyakorlatokkal, műhelymunkák készítésével telt a Festészet Napja az Eventusban
Kreatív gyakorlatokkal, műhelymunkák készítésével telt a Festészet Napja az Eventusban
Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Hétfőn egésznapos programmal folytatódott a rendezvénysorozat, délelőtt kreatív gyakorlatokkal készültek az óvodásoknak. Később az iskolában tanulói diákok műhelymunkái készültek, ezekbe is betekintést nyerhettünk. Megnyílt Szoboszlai Lilien, az idei Takács István díj bitokosának önálló kiállítása is. A délután során megérkezett az iskolába Herczeg István is, aki magáról, a festészethez fűződő viszonyáról beszélgetett a diákokkal. Igazán érdekes eleme volt a napnak, hogy hadifestők munkáit is kiállították egy napra, melyeket egy magángyűjtő ajánlott föl. Látható volt Vaszary János és Mednyánszky László néhány festménye, erről tartott előadást Pálinkás Barbara Fanni.

Végül pedig az eventusos tanárok is bemutatkoztak, mint művészek, kiállították az ő festményeiket is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában