Képzőművészet

2 órája

Lénárt Viktorral nyitott újra a Kátai Galéria

Tucatnyi színes alkotás látható decemberig a Bornemisszában működő galériában.

Tóth Balázs

Új tárlat nylít a Kátai galériában

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

Ismét megnyílt a Bornemissza Gergely Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Kátai galériája. A közönség Lénárt Viktor grafikus, festőművész Keresztmetszet című kiállítását láthatja december 4-ig munkanapokon 10-17 óra között. A csütörtök délelőtti megnyitón a házigazda iskola tanulói tették prózai előadásukkal és zenéjükkel összművészetivé az eseményt.

Megnyílt Lénárt Viktor grafikus, festőművész Keresztmetszet című kiállítása a Bornemisszában működő galériában
Megnyílt Lénárt Viktor grafikus, festőművész Keresztmetszet című kiállítása a Bornemisszában működő galériában
Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

Bózsóné Szabó Ágnes, az iskola általános szakmai igazgató-helyettese fölelevenítette, az intézmény egykori művésztanáráról, Kátai Mihályról elnevezett kiállítótér 2009. végén nyílt meg és a Covid időszakáig évente 2-3 alkotó is bemutatkozhatott benne. Most újra visszatérnek a kiállítások, Lénárt Viktor alkotásai kaptak benne helyet.

A kiállítást Teleki Klára művészetpártoló nyitotta meg. Bemutatta a művészt, akivel évek óta együtt dolgoznak, hiszen tagja az Agria Park alkotóközösségnek, s a bevásárlóközpontban is van éppen egy kiállítása. Kifejtette, tudatos alkotó, az ösztöneire hallgat, magas technikai tudása szabadsággal, játékossággal, nyitottsággal, őszinteséggel párosul, s ezek emelik művészetté tevékenységét.

A tárlaton az elmúlt öt évéből látható válogatás, akril, olaj és vegyes technikával, tussal készült képek vannak a falon. Öröm jellemzi a képeket, sok képén nőket ábrázol. A művészet által megismeri önmagát, jobb emberré válik, ezen kívül az alkotás segít felfedezni az őt körülvevő világ szépségét. A művészet mindenkinek segít kapaszkodót találni, megismerni önmagát és a világot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában