LABDARÚGÁS

2018.06.09. 21:24

Eger SE: négygólos előny a visszavágóra

Több mint fél ezren látták az osztályozó mérkőzést.

Bódi Csaba

A piros-kékek lilára verhették volna a füredieket Fotó: Márkus Attila

„Ez a meccs olyan volt, mint a mai egész napunk„ – mondták egymásnak a pályáról levonuló balatonfüredi játékosok.

Nem tudjuk, mi történt a vendégekkel, nekünk csak az jutott, amit a 90 perc alatt láttunk tőlük. Ez viszont nem volt túl sok...

A sok az lett volna, ha Gresó Mátyás pár perccel a vége előtt belövi tiszta helyzetét, majd pedig Fekete Viktor értékesíti az ESE második tizenegyesét. Ebben az esetben ugyanis 7–1-es hazai győzelem szerepelt volna az eredményjelzőn, ami felért volna a megsemmisítéssel.

A piros-kékek lilára verhették volna a füredieket Fotó: Márkus Attila

Aki elégedetlen az egriek 5–1-es sikerével, annál nagyon magasan lehet a mérce. Ilyenből viszont nem igen akadt a stadionban. Vígh Ferenc csapata nagyon kitett magáért a Veszprém megyei bajnok ellen. A szezon „alapszakaszában” egyszer sem játszott ilyen színvonalon Benke Norbert, mint ezúttal. A 22 éves center káprázatos gólját azonban megelőzte a szintén nagyon agilisan futballozó Vajda Ákos 6. percben elért treffelése, amit Antal Zsolt álompassza után szerzett az egriek szélsője. Noha a kétgólos előnyt követően szépített a füredi legénység és a szünetben Mikola Márk sérülés miatt cserére kényszerült, az ESE a második félidőben remek teljesítménnyel rukkolt ki.

 

A harmadik hazai találat Vajda, Fekete, Benke sakk-matt játék eredményeként született, hogy aztán Antal bombázzon a kapuba. Gresó tizenegyesből esett találatát követően gyorsan duplázhatott volna, de a nagy ziccer kimaradt, mint ahogy Fekete büntetője is.

A kiütés így elmaradt, ám így is tekintélyes előnyt szerzett az egri együttes.

Mondhatni, innen már csak elveszítheti a párharcot az ESE.

A válaszra egy hétig várni kell.

Ja, és nekünk egész szépre sikeredett a napunk – köszönhetően az egri labdarúgóknak.

Benke Norbert duplázott Fotó Márkus Attila

 

Az NB III-ba jutásért kiírt megyei I-es osztályozó 1. mérkőzésén:

EGER SE–BALATONFÜREDI FC 5–1 (2–1)

Eger, Szentmarjay stadion, 550 néző. V.: Nagy Róbert (Punyi, Márkus).

EGER: Bollók – Farkas K., Lakatos B., Mikolka (Vígh, 46.), Busai – Galambosi – Vajda, Antal (Balogh M., 88.), Gresó, Fekete V. – Benke (Titkó, 80.). Játékos-edző: Vígh Ferenc.

BALATONFÜRED: Fogarasi – Emperger, Rápó, Imre, Tóth G., Szabó P. (Szurok), Kós, Krén (Pálfi, 73.), Grecsó (Reznyák, 77.), Udvardi, Lattenstein. Edző: Laki Zoltán.

GÓL: Vajda (6.), Benke (36., 53.), Antal (74.), Gresó (86. – 11-esből), ill. Udvardi (38.)

SÁRGA LAP: Imre (22.), Tóth G. (43.), Emperger (72.).

JÓK: Benke (a mezőny legjobbja) és az egész hazai csapat, ill. Fogarasi, Udvardi.

VÍGH FERENC: – Igazából nem számítottam ilyen különbségű győzelemre, ami a végén még nagyobb is lehetett volna, ha a tiszta ziccert belőjük, valamint, ha értékesítjük a második tizenegyest. Ezzel együtt azt mondom, még semmi nem dőlt el, a visszavágón is maximális odafigyeléssel kell futballozni ahhoz, hogy sikerrel vegyük a párharcot.

LAKI ZOLTÁN: – Gratulálok az ellenfél játékához, de még egy mérkőzés hátra van... Két megye legjobbja csapott össze, és az eredmény a bajnokságok közötti különbséget jól mutatja.

A 2. mérkőzést június 16-án, 17 órától játsszák Balatonfüreden. A találkozóra szurkolói különbuszt indít a klub, jelentkezni kedd délutánig lehet. Bővebb információ a klub honlapján található.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában