Labdarúgás

2023.06.24. 16:36

Az egri származású edző Gödöllőn építi eredményesen az utánpótlást

Az egykor még a vörös salakos északi pályán futballozott Horváth Krisztián a Gödöllői SK edzőjeként látogatott ismét haza, Egerbe.

B. Cs.

Horváth Krisztián hét éve edzősködik a Gödöllői SK-nál

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Az Emerson-kupa 30. nemzetközi utánpótlás labdarúgó-torna nyolc kategóriája közül ötöt megnyert a Gödöllői SK, míg háromban ezüstérmet szereztek az ifjabb „Bikák”. A 2022-es remeklés után idén még jobban szerepelt a Pest megyei klub.

– Szeretünk pozitív légkört kialakítani minden csapatunknál, önálló döntéshozatalra serkentjük a fiatalokat, és így tudnak a pályán kreatív megoldásokat alkalmazni. Ezen kívül szeretjük, ha az adott játékhelyzeteket minél magasabb színvonalon oldják meg – utalt az eredményesség mibenlétére Horváth Krisztián.

A Felsővárosi Sporttelep fejlesztéseiről és az egri futball „irányultságáról” is kérdeztük a szakembert, akinek bőven van összehasonlítási alapja, ugyanis ebben az létesítményben nőtt fel.

– Mindig nagyon jó érzést jelent visszatérni ide, ahol a gyerekkoromat töltöttem futballistaként – emelte ki a tréner. 

– Anno ugye még itt vörös salakon futballoztam magam is, ahhoz képest ez a sporttelep  ezzel a lelátóval tényleg a legmagasabb színvonalat képviseli Heves vármegyében. Az egri csapatok szakmai megítélése nem az én jogkörömbe tartozik, ezt inkább a helyi vezetők és az edzők tudják elmondani. Az egri utánpótlás-eredményeket és az edzők munkáját mindig figyelem, sok az ismerős akár olyan szemmel is nézve, hogy a gyermekek szüleit ismerem.

És, ha már család, akkor Horváth família. Ezen a téren pedig így fest a helyzet.

– Édesapám itt lakik a futballpálya mellett, de mivel van három gyerkőcöm és sok az elkötelezettség, így sajnos nem túl gyakran látogatunk haza. Azért igyekszünk évente kétszer-háromszor Egerbe jönni. A nagyobb fiam az U14-es korosztályban focizik, a kisebb pedig az U7-es gárdában szerepel a Gödöllői SK-ban. A lányom 12 éves, és válogatott rock and roll táncos. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában