Fekvenyomás

2024.04.13. 07:06

Body-Fit Andornaktálya: négy elsőség mellé ligarekord is társult

Szoros csatákban bővelkedő viadalt hozott a Nyárindító-kupa nevű verseny Kiskunfélegyházán, ahol a Body-Fit Andornaktálya képviselői fekvenyomásban indultak.

Bódi Csaba

A Body-Fit Andornaktálya Kiskunfélegyháza szerepelt tagjai

Forrás: Beküldött fotó

A klub tagjai számára a 2024-es esztendő első országos megméretését jelentette a Profi Liga égisze alatt zajló, a kilenc ország több mint 400 versenyzőjét felvonultató rendezvény.

– A helyszín és a szervezés is remek volt, ahogy versenyzőink formaidőzítése is jól sikerült. Nagyon sok igazi küzdelem alakult ki, megesett, hogy hárman is ugyanannyi kilót nyomtak, így közöttük csak a testsúly döntött a helyezésről – értékelt az andornaktályaiak edzője és versenyzője, Tóth József. 

A klubvezető a Masters I. kategóriában 205 kilogrammos teljesítménnyel végzett éllovasként, ami abszolút összevetésben a második helyet jelentette számára. Baráth Áron az ifjúságiak mezőnyének 75 kilós kategóriájában állhatott a dobogó legfelső fokára, a 155 kg-os eredmény új ligarekordként került a jegyzőkönyvbe. Openben a szintén a 75 kilósoknál érdekelt Gurbai Tamás vitte a prímet, ahogy elsőként végzett Kotrócz Zsolt is. Utóbbi fekvenyomó a Masters II. kategóriában érdemelt ki aranyérmet. 

Az andornakiak eredményei

IFJÚSÁGIAK
82,5 kg: 2. Sándor Dániel 120 kg
75 kg: 1. Baráth Áron 155 kg (abszolút: 3., új ligarekord) 
OPEN
75 kg: 1. Gurbai Tamás 147,5 kg
–100 kg: 3. Vona Márk 157,5 kg
MASTERS II.
–90 kg: 1. Kotrócz Zsolt 155 kg
MASTERS I.
–100 kg: 1. Tóth József 205 kg (Masters abszolút: 2. hely)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában