Vízilabda

2024.05.12. 21:06

Digi-Eger: aranyszínben csillog a bronzérem + videó

A négy gólig jutott brazil válogatott, Letícia Belorio vezérletével az OB I. 3. helyéért kiírt párharcának harmadik mérkőzését megnyerte az egri együttes, így a tavalyi arany után idén bronzérmet szerzett.

Heol.hu

A Digi-Eger 2023/24-es kiírásban bajnoki bronzérmet szerzett női csapata

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

DUNAÚJVÁROSI FVE–DIGI-EGER 8–12 (3–2, 1–4, 3–3, 1–3)

Dunaújváros, Fabó Éva Uszoda, 300 néző. V.: Debreczeni, Csanádi
DUNAÚJVÁROS: Maczkó – Szabó N. 1, Sümegi, DOBI 2, Mahieu 1, GARDA 4, Horváth B. Csere: Jonkl, Kardos L., Pál R., Somogyvári, Kardos D. Edző: Vad Lajos.
EGER: TORMA – SZELLÁK 2, Bódi 1, Szilágyi D. 1, PARKES 3, BELORIO 4, Borsi. Csere: Balogh V. (kapus), Pogonyi, Weston 1, Sóti, Katona Zs., Lendvai. Edző: Sike József.
 EMBERELŐNY-KIHASZNÁLÁS: 11/1, ill. 12/7.
GÓL–ÖTMÉTERESŐL: 3/2, ill. 1/0.
KIPONTOZÓDOTT: Sóti (26. p.), Somogyvári, Katona Zs. (27. p.), Szabó N., Bódi (29. p.).

AZ EGYIK FÉL MÁSODIK GYŐZELMÉIG TARTÓ PÁRHARCÁNAK VÉGEREDMÉNYE: 2–1 az Eger javára
VAD LAJOS: – A nyolc hónapos munkánk ennyire volt elegendő, bejutottunk az elődöntőbe, de a negyedik hely a realitás. Kritikus szituációkban kidolgozott helyzeteket rontottunk el, sokat kell még fejlődnie a csapatnak.

Joggal örülhettek az egriek a Fabó Éva Uszodában
Forrás:  Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

DR. SIKE JÓZSEF: – Ebben a bajnokságban háromszor nyertünk Dunaújvárosban. Aki erre képes, az megérdemli a bronzérmet. Tavaly bajnokságot nyertünk, pedig senki nem hitt bennünk Ezt követően a klubvezetés úgy döntött, hogy fiatalítunk, új csapatot építünk. Igazoltunk a tabella végéről nagyon fiatalokat. Ezek a lányok óriásit fejlődtek, ma már itt vannak a top négyben. Torma Luca ma is úgy védett, ami klasszis teljesítmény, de említhetném Sóti Lilit is. De ezt most hagyjuk, majd megbeszéljük higgadtan, most ünnepelni kell, mert van mit. Korábban is elmondtam ez a bronz vetekszik a tavalyi arannyal!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában