Megkerülték

2024.05.05. 10:30

Ezernél is többen tekerték körbe a Tisza-tavat

A férfiaknál két óra sem kellett a leggyorsabbaknak a tó megkerüléséhez. Ragyogó idő várta a Tisza-tó kerülő verseny résztvevőit.

Ragyogó időben kerülhették meg a tavat a versenyzők

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Tóth Balázs

Két távon rendezték meg idén a Tour de Tisza-tó kerékpáros versenyt. A 17. alkalommal megrendezett esemény részvevői a tiszafüredi Halas térről indultak, a rövidebb távot választók az Albatrosz kikötő irányába indultak, míg a tavat körbetekerni szándékozók az ellenkező irányba, Poroszló felé vágtak neki a túrának. A tumultust elkerülendő nem volt tömegrajt, a nevezők egy idősávon belül indulhattak útnak. A 15 kilométeres kis kört 128-an teljesítették, fele-fele arányban nők és férfiak, a hölgyek közt Maczkóné Tóth Nikoletta, a férfiak között Jámbor István volt a leggyorsabb, előbbi közel 45 perc alatt, utóbbi bő 38 és fél perc alatt teljesítve a távot.

A 65 kilométeres versenyen 1042-en haladtak át a célszalagon. A leggyorsabb a budapesti András János volt 1:52:40 órás időeredménnyel, fél, illetve egy perccel megelőzve a sajószentpéteri Taskó Atitlát és a jászárokszállási Mudris Zoltánt. A leggyorsabb női kerékpáros Fodor Tímea volt (Podiart SE, Őrbottyán), 2:05:01 órás idővel. Budapesti hölgy végzett a második helyen, Kézsmárki Ágnes 2:11:58 órás idővel ért célba, a kerepesi Kovács Péterné pedig 2:24:30-cal lett harmadik. A férfi mezőny meghaladta a 700-at, s a nők is több mint háromszázan teljesítették a kihívást.

A résztvevők jó időben, bár kissé melegben tekertek a tározót körülölelő gát tetején, a tájban viszont nem sokat gyönyörködhettek, hiszen oda kellett figyelniük, mert rajtuk kívül is sok kiránduló kerekezett a vízparton, és a motoros forgalom sem szünetelt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában