Labdarúgás

2024.06.25. 15:44

FC Hatvan: Fellner távozott, nyolc próbázó sorsáról döntenek

Nyolc próbajátékos sorsáról is döntenek az FC Hatvannál a nyári első, Budafok ellen rendezendő felkészülési mérkőzést követően.

Bódi Csaba

Zoran Szpisljak (jobbra) határozott iránymutatása a mérvadó Hatvanban

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

A nyári edzéseket június 17-én kezdett NB III.-as Zagyva-parti csapat szerdán 17 órától  Mezőkövesden, az NB II.-es  Budafoki MTE ellen lép pályára. A hatvaniaknál már nem lesz ott a keretben az öt év múltán távozó Fellner Krisztofer. 

Ugyanakkor Zoran Szpisljak vezetőedző javaslatot tesz majd arra, hogy a teszten évő nyolc futballista közül kiket szeretne ősszel a keretben látni. 

A próbázók előzőleg a Gyöngyösi AK, a REAC, az SBTC, az Iváncsa és a Dabas színeiben szereztek NB III.-as tapasztalatot. A sárga-kékek szakembere  a célokra rátérve két szempontot határozott meg.

– Elsődlegesnek a bennmaradás kivívása számít, másrészt a fiatal tehetségek megtalálása és csapatba építése élvez előnyt – emelte ki a szerb tréner. 

– A Budafokkal szembeni edzőmeccsen képet kaphatunk arról, hogy a nálunk készülő labdarúgók hogyan lehetnek beilleszthetők az együttesünkbe. Persze itt még nem zárul le a játékosállományba vezető út, ugyanis amennyiben a folytatásban lehetőségünk nyílik néhány, erősítést  jelentő futballista szerződtetésére, akkor azzal élni fogunk. Ha pedig ez összejön, abban az esetben  akár a középmezőny elejét is megcélozhatjuk 2024/2025-ös bajnokság végén. 

Zoran Szpisljak kis létszámú, ugyanakkor hatékony stábbal dolgozik a jövőben is, kapusedzőként Rézsó Péterrel és Pesti Tamás masszőrrel közösen tevékenykedve.

Az FC Hatvan nyári felkészülési mérkőzései

JÚNIUS
26., szerda, 17.00: Budafoki MTE (NB II.)–FC Hatvan
29., szombat, 10.00: Monor SE (NB III.)–FC Hatvan

JÚLIUS 
5. péntek, 10.30: FC Hatvan–Szolnoki MÁV (NB III.)
10. szerda, 17.00: FC Dabas (NB III.)–FC Hatvan
13., szombat, 10.00: Pénzügyőr (NB III.)–FC Hatvan
17., szerda, 17.00: FC Hatvan–Vasas II. (NB III.)
20., szombat, 11.00: Budaörs (NB III.)–FC Hatvan

A felkészülési mérkőzések menetrendjében hét összecsapás szerepel, amelyek közül csak kettőt játszik otthon az FC Hatvan. Július 5-én, pénteken délelőtt a Szolnoki MÁV FC, július 17-én, szerdán este pedig az ugyancsak NB III.-as Vasas FC II. gárdája látogat a Népkerti Sporttelepre. Az edzőpartnerek közül csak a szerdai ellenfél Budafoki MTE szerepel az NB II.-ben, a többiek, így a Monor SE, az FC Dabas, a Pénzügyőr SE és a Budaörs is a harmadosztály mezőnyét erősíti. Az 2024/25-ös NB III.-as pontvadászat július 28-án kezdődik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában